Pitäjät Lammi

Lammin kirkkoon etsitään kesäksi valvojia

Lammin keskiaikainen kivikirkko. Kuva: Merja Hirvisaari

Lammin Sotaveteraanit ry:n järjestämä Lammin kirkon valvonta ja opastukset täyttävät tänä kesänä peräti 25 vuotta.

Viime vuosina on saatu paljon myös vapaaehtoisia valvojia tehtävää hoitamaan, kun veteraanien riveistä ei moni enää jaksa työtä tehdä. Seurakunnan työstä maksama pieni korvaus menee kuitenkin edelleen tukemaan veteraaniyhdistyksen työtä, joten vapaaehtoiset auttavat omalla työlllään sekä seurakuntaa että veteraaneja.

Valvojia tarvitaan mukaan useita kymmeniä, koska hoidettavia, kolmen tunnin mittaisia, vuoroja on kesän aikana yhteensä 140. Valvojien rekrytointia organisoiva Helena Veräväinen toivottaa lämpimästi tervetulleiksi valvontatehtäviin sekä entiset että uudet kirkonvalvojat, myös kesälammilaiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Valvojan tehtävään koulutetaan

– Valvonta on mukavaa, eikä se vaadi mitään erityistaitoja.sanoo Helena Veräväinen.

Valvojille järjestetään toukokuussa yhteinen koulutustilaisuus, ja Lammin kirkossa on vielä selkeä esittelynauha usealla eri kielellä, joten esimerkiksi omaa kielitaitoa ei tehtävässä tarvitse arastella.

– Kuumana kesäpäivänä kirkossa on mukavan viileää, eri puolilta maata ja ulkomailta tulevien kävijöiden kanssa on kiva vaihtaa muutama sana. On olemassa kirkkobongareita, jotka käyvät kesäisin etenkin keskiaikaisissa kivikirkossa, Veräväinen kertoo.

Valvojavuoroista kiinnostuneille on lisätietoja Keski-Hämeen Seurapalstalla Lammin Sotaveteraanien tiedotteessa.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski