Pitäjät Lammi

Lammin liikenneympyrä kaunistui kuusella

Valot syttyvät kuuseen, kun katuvalotkin syttyvät. Kuva: Matti Siivonen

Kevyttä kenttäkettuilua osakseen saanut Lammin liikenneympyrä kaunistui kertaheitolla, kun paikallinen talkooväki kääri hihat ja tarttui toimeen. Ympyrää koristaa nyt komea joulukuusi juhlavaloineen, jotka syttyvät samaan aikaan katuvalojen kanssa.

Kuusen pystyttänyt Lykky ry kertoo tiedotteessaan, että luvat heltisivät helposti sekä ely-keskukselta että Hämeenlinnan kaupungilta, ja paikalliset yrittäjät osoittivat myös talkoohenkeä. Niin kuusen jalka kuin jouluvalotkin saatiin lahjoituksina.

Kuusi saatiin lahjaksi Evon metsäopistolta. Sen kävivät kaatamassa ja toivat kirkonkylälle Hamin opettajakaksikkko Terhi Mäkinen ja Juha Mäkelä. Liikenteenvalvojana ja talkoissa mukana oli Lauri Mukkila. Kuusi saatiin nostettua ilman konevoimaa pystyyn.

Lykky ry:n kuusityöryhmä toivoo tiedotteessaan, että kuusesta ja sen valoista on iloa lammilaisille ja muillekin kulkijoille toistakymmentä vuotta pitkäksi venyneen tauon jälkeen.

— Ehkäpä joku toinen yhdistys tai kenties Hämeenlinnan kaupunki ottaa asiakseen kuusen pystyttämisen tulevina vuosina. Kuusenjalka tukirakenteineen on tästä eteenpäin varmassa tallessa ja käytettävissä, yhdistyksestä luvataan.

Kuusen vieressä liikenneympyrässä on myös vanerinen rondellikoira.  Liikenneympyröihin alettiin Ruotsissa tuoda puusta ja vanerilevyistä valmistettuja koiria 15 vuotta sitten. Koirankuvat jököttävät liikenneympyröiden keskellä ja herättävät yleistä hilpeyttä. Viranomaiset ovat niitä joskus poistaneet pelätessään niiden vaarantavan liikenneturvallisuutta, mutta pois viedyn tilalle on yleensä nopeasti tuotu toinen. Ilmiö käynnistyi alunperin Linköpingin kaupungista ja on sen jälkeen valloittanut koko Ruotsin — ja nyttemmin siis myös Lammin kuuluisan liikenneympyrän.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski