Pitäjät

Lammin lukion tulevaisuus vielä auki, selvitystyöryhmä pitää nykyistä mallia kustannustehokkaimpana

Hakkalan koulu ja Lammin lukio.

Sivistys- ja hyvivointilautakunnan ensi viikon kokouksessa on ratkaistavana useita pitäjien kohtalonkysymyksiä. Alvettulan koulun ja päiväkodin toiminta halutaan lakkauttaa, mutta Lammin lukion kohtaloa selvitellään vielä lisää koulutuskuntayhtiö Tavastiassa.

Keväällä asetetetun työryhmän raportti julkaistiin tänään sivistys- ja hyvinvointilautakunnan esityslistan liitteenä. Työryhmä piti lukion jatkamista nykyisellään kustannustehokkaimpana ratkaisuna.

Työryhmään ovat kuuluneet Hämeenlinnan kaupungilta opetustoimenjohtaja Mika Mäkelä, (ryhmän pj.), sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko ja controller Leena Thure sekä Koulutuskuntayhtymä Tavastiasta kuntayhtymän johtaja Jouni Haajanen, talousjohtaja Reijo Lehtonen, Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen ja henkilöstön edustajana lukiokoulutuksen luottamusmies, lehtori Vesa Karjalainen.

Selvityksen johtopäätöksenä todetaan, että Lammin lukio on toistaiseksi riittävän houkutteleva toimiakseen yksisarjaisena lukiona, joka on myös taloudellisesti järkevin malli. Tulevaisuuden turvaamiseksi esitetään, että Koulutuskuntayhtymä Tavastia jatkaa Lammin lukion kolmannen painotuksen suunnittelua ja edistää sähköisten oppimisympäristöjen kehittämistä. Työryhmän mielestä Hämeenlinnan kaupunki ei heikon taloudellisen tilanteen vuoksi voi rahoittaa kolmannen painotuksen toteuttamista.

Sivistys- ja hyvinvointijohtaja Päivi Raukko ehdottaa, että lautakunta esittäisi, että Koulutuskuntayhtymä Tavastia jatkaisi  kolmannen painotuksen suunnittelua ja aloittaisi sitä koskevat neuvottelut kumppanien kanssa sekä selvittää mahdollisuuksia sähköisten oppimisympäristöjen laajempaan hyödyntämiseen.

Palaamme asiaan ensi viikon Keski-Hämeessä.

 

Korjaus: Muokattu uutisen sanamuoto Lammin lukion kohtalon selvittämisestä koulutuskuntayhtiö Tavastiassa siinä aiemmin olleen ”lukioverkkoselvityksen yhteydessä” tilalle.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat