Pitäjät Lammi

Lammin Säästöpankki: korona muutti asiakaskäyttäytymistä

Lammin Säästöpankki. Kuva: Matti Siivonen

Lammin Säästöpankki kertoo tulostiedotteessaan koronan muuttaneen rajusti myös pankin toimintaa.

— Vuosi alkoi vahvan asiakaskysynnän merkeissä, kunnes koronapandemia muutti lähes kaiken. Yhtäkkiä lainojen lyhennysvapaapyynnöt niin henkilö- kuin yritysasiakkaiden osalta täyttivät päivämme. Jouduimme rajoittamaan fyysistä palvelua viruksen leviämisen estämiseksi, kertoo Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala pankin tiedotteessa.

— Halusimme auttaa asiakkaitamme vaikeuksien keskellä ja mielestämme onnistuimme siinä. Iso kiitos asiakkaillemme ja osaavalle henkilökunnallemme joustavuudesta ja erinomaisesta yhteistyöstä, sanoo Kalpala.

Pankin tulosluvut olivat poikkeusajasta huolimatta positiivisia. Vaikka viime vuoden vahvaan kasvuun ei päästykään, kasvoi pankin liikevoitto 3,67 miljoonaan euroon viime vuoden 3,52 miljoonasta. Myös pankin vakavaraisuussuhde vahvistui edelleen ja oli nyt 22,36 prosenttia (21,90). Liikevoiton suotuisaan kehitykseen vaikuttivat Lammin säästöpankin tulostiedotteen mukaan palkkiotuottojen kasvu ja hyvin alhaisina pysyneet luottotappiot.

Koronan vaikutuksesta myös Lammin Säästöpankissa palveluiden painopiste siirtyi yhä voimakkaammin sähköisiin palveluihin. Muutos lienee pysyvä.

— Pankkitoiminnan maailmanlaajuinen digitalisoituminen on ollut jo pitkään trendinä. Korona lisäsi entisestään muutosvauhtia ja uskomme, että asiakaskäyttäytymisen muutos digipalvelujen osalta jäänee pysyväksi. Helpoimmat pankkiasiat tullaan kasvavassa määrin hoitamaan digitaalisten palveluiden avulla. Ihmisten välisten kasvokkain käytävien tapaamisten merkitys korostuu kuitenkin tulevaisuudessa edelleen asiantuntijapalveluissa, toteaa Kalpala.

Tulevaisuuden painopisteinä Kalpala näkee asiakastyytyväisyyden sekä varallisuuden hoidon ja yrityspalvelut. Tässä pankin osaamista vahvistettiin elokuussa, kun Lammin Säästöpankin uudeksi liiketoimintajohtajaksi nimitettiin  Martti Hakala, jolla on pitkä ura takanaan johtamisen tukipalveluissa ja pankin digipalveluiden hyödyntämisessä. Lammin Säästöpankin varainhoitopalveluihin on tulossa vahvistusta myös uudesta, digitaalisesta yksityispankista.

Kertyneistä voittovaroistaan pankki on jakanut vuosittain myös vastuullisuuslahjoituksia toiminta-alueensa tukemiseen. 50 000 euron lahjoitukset kohdistuivat tänä vuonna pääasiallisesti vähävaraisten perheiden ruoka-apuun sekä lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien edistämiseen. Lammin ja Tuuloksen alueella tukea saivat muun muassa seurakunnan diakoniatyö ja Lammin lukion musikaali. Pankki kerää parhaillaan verkkosivuillaan asiakkaiden ehdotuksia tämän vuoden vastuullisuuslahjoitusten kohteiksi.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat