Pitäjät Lammi

Lammin Seudun Sydänyhdistyksen lauluilta oli jälleen menestys

Lammin Seudun Sydänyhdistyksen Kapakanmäellä järjestämä lauluilta oli yleisömenestys. Muiden muassa karaoken ystävät, lammilaiset Anne ja Matti Autio (edessä), lauloivat lempikappaleitaan yhdessä ja erikseen. Kuva: Sirpa Suvanto

Tuuloksen Kapakanmäellä vietettiin Lammin Seudun Sydänyhdistyksen järjestämää, jo perinteeksi muodostunutta lauluiltaa. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kyllikki Vilkuna kertoo, että paikalla olijoista oli puolet yhdistyksen jäseniä.

– Yhdistyksen jäseniä on Lammilta, Hauholta, Tuuloksesta ja Hämeenkoskelta. Kaiken kaikkiaan meillä on jäseniä pari sataa. Lauluilta on aina ollut hyvin mieleinen jäsenten keskuudessa ja se on pyritty järjestämään lähellä ystävänpäivää. Todella mukavasti on päässyt ihmisiä paikalle, Vilkuna kertoo.

Lipputulot ja arpajaisista saadut varat ohjataan Vilkunan mukaan yhdistyksen toimintaan ja sitä kautta jäsenille jollain tavalla, esimerkiksi defibrillaattoreina eli sydäniskureina ja virkistäytymispäivinä.

– Olemme ostaneet esimerkiksi sydäniskureita ja verenpainemittareita. Sydäniskurit lahjoitettiin Lammin Turvantalolle ja Tuuloksen Kapakanmäen tanssilavalle. Verenpainemittareita saa lainaksi Lammin palvelukeskuksesta, joka toimii kirjastossa. Lisäksi järjestämme erilaisia tapahtumia, kuten tämän lauluillan. Seuraavaksi menemme Heurekaan, Vilkuna kertoo.

Lammin Seudun Sydänyhdistyksen sihteeri Sisko Salo kiittelee lammilaisia yrityksiä arpajaisiin lahjoitetuista tuotteista.

– Tämä on yleensä on ollut meille tuottoisa ilta, arpajaisista jää voittoja, olemme nytkin saaneet pöydän täyteen kymmeniä lahjoituksia eri yrityksiltä. Lammilaiset yritykset pienistä liikkeistä lähtien ovat antaneet mukavasti lahjoituksia arpajaisiin, joista kaikki tuotot menevät hyväntekeväisyyteen, Salo kertoo.

Illan tarkoituksena on rentoutua, syödä laulaa, seurustella ja tanssia, kukin omien mieltymystensä mukaan puoleen yöhön saakka, jolloin tilaisuus virallisesti loppuu.

– Paikallinen sydäntyö on aina tärkeää. Yhdistys pyrkii antamaan jäsenistölleen yleisneuvoja, valistusta ja virkistäytymistä. Tällaisilla tempauksilla ihmisiä voidaan piristää ja toisaalta taas valistaa. Tämä on rentouttava ilta ja vetää ihmisiä puoleensa, koska joulusta on jo kuukausi ja jotain piristystä haetaan talven keskelle, Salo kertoo.

– Lauluilta oli aiempien vuosien tapaan jälleen menestys niin osanottajien määrän, arpajaisten kuin yleisen mukavan ja rennon tunnelmankin vuoksi. Helmikuun alku on otollinen aika saada ihmisiä kokoon. Tämän lauluillan jälkeen alkavat yhdistyksemme viralliset kokoukset, ja sitten alkavatkin jo olla kesätapahtumat käsillä, Salo jatkaa.

Karaoke laulatti ja tanssitti

Karaoken ystävät pääsivät laulamaan lempikappaleitaan, joista suurin osa oli klassikoita menneiltä vuosikymmeniltä.

– Puolet täällä olevista ovat tuttujani ja tapahtuma on kaikin puolin mukava. Lisäksi pääsee laulamaan, joka on minulle kuin huumetta. Se on niin hienoa, Esko Lindberg kertoo.

Lammilaiset Anne ja Matti Autio ovat käyneet lauluilloissa niin kauan kuin niitä on ollut. Molemmat ovat karaoken ystäviä.

– Olemme olleet lauluilloissa joka kerta. Nämä ovat todella mukavia illanviettoja, näkee paljon tuttuja ja pääsee laulamaan karaokea. Kohta laulamme vaimoni Annen kanssa yhdessä yhden kappaleen, Matti Autio kertoo.

Karaoke sai myös tanssikengät pyörimään jaloissa, ja suosittujen tanssikappaleiden tahtiin useampikin innostui tanssiparketille, kuten lammilaiset Marja-Liisa ja Jorma Mäkelä ja Kaarina Laine ja Hannu Järvinen Hämeenkoskelta.

Arpajaiset pidettiin karaoken välissä ja Kyllikki Vilkuna ja Sisko Salo aloittivat arvonnan. Arvallaan palkinnon voittanut arpoi aina seuraavan voittajan. Pääpalkintoina arpajaisissa oli varsipölynimuri ja kahvinkeitin.

Lammilaisella Maarit Liukkalalla kävi tuuri, sillä toinen pääpalkinnoista eli varsipölynimuri osui hänen ostamalleen arpalipukkeelle.

– Kävipä hyvä tuuri, juuri tätä minä ajattelin, että olisi todella tarpeellinen, voittaja kertoo.

– Ollaan oltu Lammin Kataloisilta isolla porukalla täällä niin kauan kuin näitä lauluiltoja on ollut. Yleensä meitä on ollut viitisentoista ihmistä, mutta suurin osa on nyt toisessa päällekkäisessä olevassa tapahtumassa muualla ja siksi meitä on nyt vain viiden hengen porukka täällä. Tämä on aina ollut mukava tapahtuma, hyvä iltapala ja kerrassaan mukava ilta. Ja nyt osui vielä tämä arpajaisvoitto, Liukkala kertoo.

Lammin Seudun Sydänyhdistys ry:n tarkoituksena on tehdä sydäntyö tunnetuksi toimialueellaan Lammilla ja Tuuloksessa. Sydänyhdistys jakaa tietoa terveellisistä elämäntavoista, sydänsairauksien ennaltaehkäisystä sekä järjestää virkistäytymistä ulkoilu- ja liikuntatoiminnan lisäksi.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski