Pitäjät Lammi Tuulos

Lammin seurakunta kartoittaa kyselyllä seurakuntalaisten toiveita

Lammin seurakunnan kastekaloja.

Lammin seurakunta tiedottaa, että  Lammin seurakunnassa seurataan viranomaisten koronaohjeita sekä kirkkohallituksen ja piispojen niiden pohjalta antamaa ohjeistusta, joiden mukaan jumalanpalvelukset voidaan toteuttaa kirkkotilassa läsnä olevan seurakunnan kanssa. Niihin voi kuitenkin kerralla osallistua vain rajallinen määrä ihmisiä, Lammin kirkossa 70 henkeä ja Tuuloksen kirkossa 35 henkeä.

— Osallistujia pyydetään asettumaan kirkkoon turvaetäisyyksin ja desinfioimaan kätensä kirkkoon tullessa. Lisäksi suosittelemme kasvomaskin käyttöä, seurakunnasta tiedotetaan.

Jumalanpalveluksia pyritään mahdollisuuksien mukaan myös nauhoittamaan / videoimaan ja julkaisemaan internetissä seurakunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Kirkolliset toimitukset kuten kaste, vihkiminen ja hautaukset toimitetaan Lsovitusti. Niissäkin joudutaan osallistujamääriä rajoittamaan siten, että Lammin siunauskappelissa voi  olla kerrallaan 30 henkeä, Lammin kirkossa 70 henkeä ja Tuuloksen kirkossa 35 henkeä. Osallistujia pyydetään myös kirkollisissa toimituksissa huomioimaan turvavälit ja hygienia-asiat. Lisäksi suositellaan kasvomaskin käyttöä.

Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten ohella Lammin seurakunta kertoo järjestävänsä muita seurakunnan tilaisuuksia ja tapahtumia sekä kerhotoimintaa niin Lammilla kuin Tuuloksessa mahdollisuuksien mukaan. Myös näiden tilaisuuksien osallistujamäärää voidaan tilasta riippuen joutua rajoittamaan, jotta turvavälit saadaan toteutettua. Tilaisuuksista ilmoitetaan Keski-Häme-lehden kirkollisissa ilmoituksissa sekä seurakunnan omilla sivustoilla verkossa.

Sunnuntaina 4.10. kysely seurakuntalaisille

Ensi sunnuntaina Lammin seurakunnassa järjestetään kastekalamessu, jossa seurakunnan kasteverkkoon kiinnitetyt kastekalat luovutetaan kastetuille. Tänä vuonna messun yhteydessä osallistujille jaetaan vastattavaksi kyselylomake, jolla Lammin seurakunta haluaa kartoittaa seurakuntalaisten toiveita seurakunnan toimintaa varten. Lomake täytetään nimettömänä ja sen voi halutessaan täyttää myös sähköisesti, linkki on seurakunnan pääsivulla verkossa.

Tänä vuonna kastekalamessu on erityinen senkin vuoksi, että messuun osallistuu Messuun osallistuu seurakuntalaisena piispa Matti Repo seurueineen. Messu on myös piispantarkastusprosessin alkajaisjumalanpalvelus.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat