Pitäjät Keski-Häme

Maanteille päällysteitä Turengista Lammille ja Hämeenlinnaan

Kuva: Keski-Hämeen kuva-arkisto

Päällysteiden uusimiseen kohdistetaan liikenne- ja viestintäministeriön linjausten mukaisesti aiemmin suunniteltua enemmän rahaa. Ely-keskuksen lähettämän tiedotteen mukaan väyläviraston myöntämällä lisärahoituksella saadaan käynnistettyä useita uusia päällystyskohteita koko tieverkolla, kävely- ja pyöräilytiet mukaan lukien. Töitä voidaan myös lisätä säästöjen ansiosta, jotka syntyvät asfalttipäällysteen sideaineena toimivan bitumin halventuneesta hinnasta.

Hyvät uutiset koskettavat monia pitkään vuoraan odottaneita osuuksia. Kohteet on esitetty liitteenä olevalla kartalla, jolla esitetään myös aikaisemmin kilpailutetut työt. Merkittävimpiä uudelleenpäällystyskohteita ovat:

  • Kevyen liikenteen yhteydet välillä Turenki-Hämeenlinna yhteensä noin 20 kilometriä
  • Vt 4 lisäkohteet välillä Mäntsälä–Heinola yhteensä 110 kaistakilometriä
  • Maantie 292 välillä Turenki–Lammi noin 27 kilometriä
  • Maantie 170 välillä Ilola–Koskenkylä noin 12,5 kilometriä

Uudenmaan ely-keskuksen alueen suurten liikennemäärien vuoksi vuosittain varaudutaan lisäämään päällystyskohteita keväisin toteutettavien kuntomittausten ja -tarkastusten perusteella myönnettävien määrärahojen sen salliessa. Tämän ansiosta kaikkein vilkasliikenteisimmille teille tulee tänäkin vuonna lukuisia lisäkohteita. Myönnetty lisärahoitus kohdistetaan sen lisäksi niille maanteille, joilla päällysteen kunto on huono, ja jotka ovat erityisesti kärsineet märästä ja lauhasta talvesta. Raakaöljyn hintaromahduksen vuoksi myös asfalttipäällysteen sideaine bitumin hinta on laskenut merkittävästi indeksisidotuissa hankinnoissa, ja säästyvää rahaa voidaan ely-keskuksen mukaan kohdentaa uudelleen.

Lisärahoituksen myötä kävely- ja pyöräilyväyliä päällystetään Uudenmaan ely-keskuksen toimesta yhteensä noin 32 kilometriä tänä vuonna. Ajoratojen päällysteitä uusitaan yhteensä 847 kilometriä, lisäkohteiden tuoman 357 kilometrin myötä. Lisäkohteet kilpailutetaan touko–kesäkuussa.

Linkki päällystyskohteiden karttaan

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski