Pitäjät Lammi

Maastopalvelut paranevat Evon retkeilyalueella, kansallispuistoissa ja Ilvesreitillä

Kuva: Kirsi Kuusisto

Metsähallitus kertoo tuoreessa tiedotteessaan, että Kanta- ja Päijät-Hämeen luontokohteiden reittejä, taukopaikkoja ja opasteita kehitetään maaseuturahoitteisella hankkeella vuosina 2019–2021. Hankerahoituksella pyritään siihen, että luontokohteiden saavutettavuus paranee ja palvelut monipuolistuvat huomioiden liikuntaesteiset, lapsiperheet, seniorit ja aktiiviliikkujat.

Hankkeessa lisätään taukopaikkojen, reittien ja opasteiden määrää ja parannetaan niiden laatua Kanta- ja Päijät -Hämeen kansallispuistoissa, Ilvesreitillä ja Evon retkeilyalueella. Samalla huomioidaan liikuntaesteiset, lapsiperheet, seniorit ja erilaiset harrastajaryhmät, kuten maastopyöräilijät ja polkujuoksijat.

Evolle opasteita ja esteettömyyttä

Liesjärvelle rakennetaan uusi esteetön taukopaikka ja reitti. Torronsuolla parannetaan Kiljamon alueen pysäköintiä ja taukopaikan palveluja sekä esteettömyyttä.

Evolla selkiytetään ja lisätään alueen opastusta, toteutetaan maastopyöräilyreitistö ja rakennetaan esteetön reitti ja laituri.

Päijänteellä kunnostetaan Päijätsalon historiallinen näkötorni, kehitetään Pulkkilanharjun ja Kelventeen palveluja sekä parannetaan käyntimäärälaskentaa.

Hämeen Ilvesreitistön lähtöpaikoille lisätään opastustauluja ja laajennetaan pysäköintialueita sekä rakennetaan Melkuttimille uusi taukopaikka.

Miljoonan euron investointi

Hankkeessa tehdään tiivistä yhteistyötä alueen kuntien, Hämeen virkistysalueyhdistyksen luontomatkailuyritysten ja muiden kehittämishankkeiden kanssa.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 999 500 euroa, josta 70 prosenttia on Hämeen ELY-keskuksesta tulevaa EU-osarahoitteista Maaseuturahaston rahoitusta. Hankkeen toteuttaja on Metsähallituksen Luontopalvelut. Pääosa omarahoituksesta muodostuu eduskunnan Liesjärvelle, Torronsuolle ja Evolle myöntämästä lisämäärärahasta. Myös Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän kunnat sekä Hämeen virkistysalueyhdistys osallistuvat hankkeen rahoitukseen. Hanke käynnistyy vuonna 2019 rakentamistöiden tarkemmalla suunnittelulla ja kilpailuttamisilla. Tavoitteena on aloittaa ensimmäisiä rakentamistöitä jo syksyllä, vaikka pääosa maastotöistä tuleekin painottumaan vuoteen 2020.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski