Pitäjät Lammi

Mallaksen roskasäiliö sytytettiin tahallaan

Palokunta joutui käymään K-Market Mallaksen kierrätyssäiliötä sammuttamassa kahteen kertaan, ennen kuin ilkivallan seurauksena syntynyt palo saatiin kokonaan kuriin. Kuva: Pekka Liukkonen

K-Market Mallaksen Rinki-ekopisteen keräysmuovien roskasäiliössä viime tiistaina syttynyt tulipalo oli Mallaksen myyjän Petra Virtasen mukaan sytytetty tahallaan. – Onneksi meillä oli henkilökunta valppaana ja palo havaittiin, ennen kuin se pääsi leviämään säiliön ulkopuolelle. Tarja Niskanen ja kauppias Tuomo Honkanen sammuttivat ämpärivedellä paloa kunnes palokunta saapui, Virtanen kertoo.

Palokunta joutui tulemaan Mallakseen uudelleen vielä seuravanakin aamuna, kun säiliö roihahti uudelleen tuleen.

– Emme tiedä, oliko se edellisen päivän palo kytenyt yön yli, vai sytyttikö sen joku uudelleen, Virtanen harmittelee.

Tapahtuman aikaan kaupan ympäristössä liikkui paljon nuorisoa, mutta kaupasta ei haluta osoittaa syyttävällä sormella vielä ketään.

– Jos joku on nähnyt palon sytyttämisen, olisimme kiitollisia silminnäkijähavainnoista, kaupasta kerrotaan.

Suomen Palopäällistöliitto muistuttaa tuoreessa tiedotteessaan, että keväällä maastopalokausi on kuumimmillaan. Vaikka maa on vielä kosteaa, pinnalla oleva kuiva heinikko syttyy helposti ja levittää paloa nopeasti erityisesti tuulisella säällä. Huolimattomalla tulenkäsittelyllä kaupan ja kotien läheisyydessä voi olla vakavat seuraukset. Ilkivallasta voi myös seurata koko elämän mittainen vahingonkorvausvastuu, vaikka rikosoikeudellista vastuuta ei vielä olisikaan.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski