Pitäjät Keski-Häme

Muutakin kuin mariskooleja – viisi aidosti hyödyllistä lahjaa kevään nuorille juhlijoille.

Kuvituskuva: Colourbox

Juuri nyt mietitään monessa perheessä, mitä antaa lahjaksi ylioppilaaksi tai ammattiin valmistuvalle nuorelle? Kaapinpohjat täyttyvät helposti roinasta, jota nuori ei uuteen elämänvaiheeseen suunnatessaan osaa edes kaivata. Aivoliiton, Diabetesliiton ja Sydänliiton yhteiset Yksi elämä -terveystalkoot antoivat kampanjassaan myös viisi lahjavinkkiä, joita nuori aidosti tarvitsee aikuiselämänsä alkutaipaleella.

– Uusi itsenäinen elämä on helposti hektistä. Yhdet suuntaavat suoraan työelämään, ja toiset jatkavat vielä vuosia tenttien parissa. Terveellinen elämä unohtuu kiireessä helposti, ymmärtäähän sen. Näillä lahjoilla voi tehdä päivittäin pieniä parannuksia terveellisen elämän eteen, iloitsee Yksi elämä -terveystalkoiden viestintäpäällikkönä toiminut Eija Seppänen.

1. Pyöräilykypärä ja -tarvikkeita
Pyörä on monelle nuorelle kätevä kulkupeli ja samalla oivaa hyötyliikuntaa. Kun sopivat välineet on kasassa, motivaatio pyöräilyynkin nousee.

2. Kunnon reppu tai rinkka
Nuorena kuuluu nähdä maailmaa! Näin kannustat valmistunutta rauhoittumaan metsäretkille ja oppimaan uutta ulkomaille.

3. Tyylikäs ja kestävä vesipullo
Vettä kannattaa juoda kunnolla ja säännöllisesti. Tyylikäs vesipullo pysyy mielellään aina mukana.

4. Kunnon tyyny ja peitto
Uni antaa aivoillekin mahdollisuuden latautua uudestaan – sitä nuori tarvitsee. Kun tyyny ja peitto ovat kunnossa, unikin maittaa ja mieli pysyy mieli virkeänä!

5. Keittokirja
Moni muuttaa omilleen lukion tai ammattikoulun jälkeen, eikä ole enää vanhempien ruokapatojen äärellä. Hyvä keittokirja auttaa alkuun. Esimerkiksi Sydänmerkin julkaisema Sydänruokaa-kirja sisältää ohjeita hyvään oloon terveellisesti ja maukkaasti.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski