Pitäjät Hauho

Oma Säästöpankki teki ennätystuloksen ja aloittaa yt-neuvottelut Hauhon konttorissa

Kuva: Merja Hirvisaari

Oma Säästöpankin liiketoiminnan kasvu on jatkunut edelleen vahvana. Kolmannella vuosineljänneksellä vertailukelpoinen kulu-tuottosuhde parani erinomaiselle 47,7 prosentin tasolle. Vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvoi 33 prosenttia päätyen 9,1 miljoonaan euroon ja tulos ennen veroja kasvoi 13 prosenttia päätyen 8,3 miljoonaan euroon.

Asuntoluotto-, yritysluotto- ja talletuskantojen kasvu jatkui vauhdikkaana ja keskimääräinen lainamarginaali pysyi lähes ennallaan. Tammi–syyskuun tulos ennen veroja oli 27,0 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen tulos kasvoi 13,2 prosenttia ja oli 22,2 miljoonaa euroa. Pankin tase nousi ennätysstasolle ja oli lähes 3,4 miljardia euroa.

Yhtiö nostaa aiempaa vuoden 2019 tulosohjeistustaan. Yhtiön 2019 tulos ennen veroja kasvaa merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna. Parantuneen tulosnäkymän taustalla on vauhdikas liiketoimintavolyymien kasvu sekä parantunut kustannustehokkuus. Pankki on lanseerannut asiakkaiden käyttöön robottivastaajan, joka palvelee pankin verkkosivuilla kellon ympäri. Pankki on myös tuonut nykyaikaisen mobiilimaksamisen tavan asiakkaiden käyttöön.

YT-neuvottelut myös Hauholla

Samanaikaisesti Oma Säästöpankki käynnistää yhteistoimintaneuvottelut valmistautuakseen toimintaympäristön muutoksiin. Yhteistoimintamenettelyssä mietitään yksiköiden yhdistämisiä ja muuttuvan toimintaympäristön sekä uusien toimintamallien tuomia osaamis- ja rekrytointitarpeita.

Yhteistoimintaneuvottelun piirissä on seitsemän konttoria, joista yksi on Hauhon konttori. Suunnitellut toimenpiteet johtaisivat kaikkiaan alle 10 työtehtävän vähennystarpeeseen ja toisi samalla uusia osaamis- ja rekrytointitarpeita tietyille toiminta-alueille.

– Taustalla on pankin toiminnan kehittäminen tulevaisuuden toimintaympäristön vaatimuksiin, emmekä tavoittele ensisijaisesti kustannussäästöjä, kertoo toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi pankin tiedotteessa.

– Asiakkaat toivovat tänä päivänä yhä kokonaisvaltaisempaa pankkipalvelua ja haluamme vastata siihen toiveeseen. Myös hyvinä aikoina on tehtävä rohkeita päätöksiä, joilla varmistamme tulevan menestyksemme. Paikalleen ei voi jäädä, toimintaa on kehitettävä ja tehostettava jatkuvasti, se on vastuullista liiketoimintaa, jatkaa Sydänlammi.

Hauholla kerätään nimiä adressiin

Hauhon Yrittäjät on käynnistänyt nimien keräämisen adressiin, jolla vedotaan Oma Säästöpankkiin Hauhon konttorin säilyttämisen puolesta. Adressissa vaaditaan, että Hauhon Oma Säästöpankki pysyy Hauholla tarjoten edelleen hyvää asiakaspalvelua kuten tähänkin asti, pitkiä perinteitä kunnioittaen. Hauhon Yrittäjien puheenjohtaja Asko Ylöstalo korostaa, että  heidän mielestään Hauhon konttorin lakkauttaminen olisi vastoin OmaSäästöpankin omaa strategiaa toimimisesta asiakkaidensa lähellä ja läsnä sekä fyysisesti että digitaalisesti.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski