Pitäjät Hauho

Onneksi olkoon Alvettula!

Kuva: Merja Hirvisaari

Sekä Alvettulan päiväkoti että koulu poistettiin eilen Hämeenlinnan leikkauslistalta, kun sivistys- ja hyvinvointilautakunta pääsi käsittelemään virkamiestyöryhmän laatimaa esitystä.

— Lapsimäärät ovat muuttuneet Alvettulassa positiiviseen suuntaan, eikä pitkälle menevää ennustetta voi tehdä lapsimäärissä tuleville vuosille. Maaseudulla asuminen ja maaseudulle muuttaminen kiinnostaa lapsiperheitä, lautakunta kirjasi päätöksensä perusteluihin.

Alvettulan koulun tuki ry postitti ennen kokousta lautakunnan jäsenille vetoomuksen Alvettulan puolesta ja sai myös mediassa runsaasti huomiota.

— Pienestä turnausväsymyksestä huolimatta olen toiveikas illan kokouksen suhteen, kertoi tukiyhdistyksen puheenjohtaja Pekka Verho ennen kokousta. Hyviä uutisia jouduttiin odottamaan pitkään, päätöslistaus tuli medioille vasta kello 23.25.

Listan lähettänyt liikuntapäällikkö Päivi Joenmäki kertoo, että äänestykset venyttivät kokousta, ja sen vuoksi koulun osalta tehty päätöslauselma julkaistaan vasta, kun pöytäkirja on tarkastettu. Myös koulu sai kuitenkin lautakunnalta jatkoluvan.

— Nyt on aika hyvä fiilis, toteaa Pekka Verho torstaiaamuna.

— Meitä kuunnellaan, ja media on ollut aktiivinen eikä ainoastaan Keski-Häme kuten yleensä. Odottelin varmaan yhteentoista tietoja, nukuin huonosti, mutta Ylen paikallisuutiset kello 6:30 oli kiva kuunnella.

Verho ei ole vielä varma, järjestetäänkö Alvettulassa  varsinaisia juhlia, ainakaan ennen kuin valtuustokin on päättänyt budjetista, mutta yhteistyö Alvettulan puolesta nosti  esiin muutostarpeita omassa toiminnassa.

— Ainakin se on nyt huomattu, että meidän pitäisi olla aktiivisempia koulun ohella myös päiväkodin suhteen ja saada yhdistyksen aktiiveihin myös päiväkodissa olevien lapsien vanhempia tuomaan ensikäden tietoa  toimintamme tueksi.

Joka tapauksessa Alvettulassa on nyt aihetta riemuun. Onneksi olkoon!

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski