Pitäjät Tuulos

Pääsiäismunajahdissa Tuuloksessa

Iisa ja Aada Mutkala löysivät yhden Tuuloksen koulun pihapiiriin kätketyistä pääsiäisyllätyksistä pensaan alta. Kuva: Maria Ilonen

Tuuloksen Tulikourien yhteistyössä Lions Club Tuuloksen kanssa järjestämä pääsiäismunajahti sai lapset liikkeelle

Eri puolilla maata järjestetään pääsiäisen aikaan pääsiäismunajahteja. Tänä vuonna myös Tuuloksessa päästiin ensimmäistä kertaa etsimään eri puolille pitäjää kätkettyjä pääsiäisaarteita. Jahdin takana olivat partiolippukunta Tuuloksen Tulikourat sekä Lions Club Tuulos.

– Tuuloksen partiolaisten joukossa heräsi ajatus, voisiko pääsiäispupu piilottaa yllätyksiä myös Tuuloksessa. Esimerkiksi kantakaupungissa Hämeenlinnan Ladun toimesta järjestetään pääsiäismunajahti, mutta poikkeusaikana on kuitenkin parasta pysyä kotikulmilla, kertoo Tuuloksen Tulikourien lippukunnan johtaja Hanna Saarinen  idean synnystä.

Lions Club Tuulos lähti mukaan tukemaan taloudellisesti yllätyspussien sisällön hankkimista, joten partiolaiset olivat valmiina lähtemään jakamaan pääisäisiloa perheille.

Pääsiäishenkisiä yllätyspussukoita piilotettiin yhteensä 15 kappaletta eri puolille pitäjää. Pussukoita oli kaiken kaikkiaan viidessä eri kohteessa, kolme pussukkaa kussakin. Vihjeet pääsiäiskätköistä jaettiin kuvien ja vihjeiden kera sosiaalisessa mediassa lankalauantaina kello 14.

Elli Fjällström ja Milla Nevala. Kuva: Maria Ilonen

Elli Fjällströmille ja Milla Nevalalle Tuuloksen koulun piha on tuttu paikka. He suuntasivat sinne, koska arvelivat, ettei siellä ole viikonloppuisin ruuhkaa.

Tuuloksen koulun pihasta otettu kuva ja vihje opinahjosta toivat koulun pihalle ensimmäisinä heti kahden jälkeen Elli Fjällströmin ja Milla Nevalan, jotka molemmat käyvät koulua Tuuloksessa. Paikka oli siis tuttu, mutta ihan helposti yllätystä ei kuitenkaan löytynyt kerrotun viidenkymmenen metrin säteellä kuvauspaikasta. Suunnitelmissa oli pääsiäismunajahtiin osallistuminen siitä asti, kun siitä tuli tieto sosiaalisessa mediassa.

– Ajateltiin, että täällä ei ehkä ole niin paljon porukkaa, ei tänne kukaan ainakaan kovin mielellään tule viikonloppuisin, tytöt naurahtavat perusteeksi sille, että päättivät tulla etsimään munia juuri koulun pihalta.

Lopulta etsintä palkittiin ja pääsiäispussukka löytyi kukkaruukun alta koulun oven edestä. Tytöt kertoivat, että pääsiäisherkkuja oli ehditty jo nauttia liikaakin, mutta vielä niille olisi tilaa.

Myös Aada ja Iisa Mutkalaa onnisti. Tiedon pääsiäismunajahdista löysi netistä tyttöjen äiti, joka myös avusti vihjeen selvittämisessä. Yllätys löytyi pensaan alta. Koululle tultiin, koska se oli lähellä. Kolmannen pussukan löysi Akseli Mäkelä, joka tuumi etsinnän olleen helppoa.

Muita kätköpaikkoja olivat Kauppakeskus Tuulosen, Tuuloksen kirkon sekä seurakuntakeskuksen pihalla ja Mäntynummen asuinalueella sijaitsevien muistomerkkien ympäristöt. Somessa pyydettiin jakamaan tiedot löytyneistä kätköistä ja suurimmaksi osaksi ne sinne oli muistettu laittaakin. Kaikki yllätykset löydettiin varsin nopeassa tahdissa, vaikka joku oli niinkin hyvin kätketty, että ensimmäinen etsijä ei sitä löytänyt. Koulun pihapiirin yllätykset oli esimerkiksi kaivettu kätköistään puolessa tunnissa.

Koronan vuoksi ei ole pitkään aikaan juuri mitään tapahtunut, joten pääsiäismunajahti oli innolla vastaan otettu piristys ja mukava kokemus. Sosiaalisessa mediassa tapahtuman sivuilla kiiteltiin kovasti, että mukava tapahtuma järjestettiin.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat