Pitäjät Hämeenkoski Lammi

Päijät-Hämeen alueelta Vuoden maisemateoksi valittiin Tupalan metsälaidun

Tupalan metsälaidun. Vuoden maisemateko Etelä-Suomi 2020. Kuva: Maa- ja kotitalousnaiset

Suomen maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa tämän vuoden teemana oli Niityn lumo. Kilpailulla haluttiin kannustaa ihmisiä hoitamaan ja edistämään erilaisten niittyjen monimuotoisuutta. Jokaisesta maakunnasta valitaan alueellinen voittaja, joka osallistuu marraskuussa järjestettävään finaaliin. Päijät-Hämeen vuoden maisemateoksi nousi hämeenkoskelaisen Tupalan tilan metsälaidun.

Palkinnon perusteluissa todettiin, että Laura ja Mika Hämäläinen ovat tehneet Tupalan metsälaitumella perusteellista työtä kunnostamalla puron uoman luonnontilaisen kaltaiseksi. Alueen perinteinen hoitotapa, metsälaidunnus, jatkuu edelleen. Alueen kunnostamisessa ja hoidossa on hyödynnetty asiantuntijatietoa ja toimittu hyvässä yhteistyössä viranomaisten kanssa. Tupalan metsälaidun on Maa- ja kotitalousnaisten tiedotteen mukaan hyvä esimerkki yhden perheen antaumuksellisesta luonnonhoidosta ja alkuperäisrodun säilyttämisestä. Erityisesti raatia ilahdutti metsälaitumen ja tilan avaaminen vierailijoille.

Kanta-Hämeen voittajaksi valikoitui Honkalanrannan luonnonsuojelualue. Kunniamaininnan saivat Kanta-Hämeestä linnan vallien hoitotyöt ja lammilaisen Hertta Helkalan lampaat, Päijät-Hämeessä kunniamaininta annettiin Harjun perinnemaisematilalle.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski