Pitäjät Hauho

Paluu vanhaan oli pelastus

Janne Antin. Kuva: Maria Ilonen

Korona vei JPKH-lemmikkihotellin asiakkaat ja toiminta loppuu ainakin toistaiseksi, mutta paluu Onnenarpaan turvaa Janne Antinin tulevaisuuden.

Siitä on vasta puolitoista vuotta, kun Janne Antin siirsi JPKH lemmikkihotellinsa toiminnan Tammelan Letkulta Hauholle. Hyvin pyörineen toiminnan katkaisi nopeasti ja yllättäen korona.

– Kun ihmiset eivät matkustaneet, ei tarvetta lemmikkien hoitopaikallekaan ollut. Valtiolta saadulla kahden tuhannen euron avustuksella ei päästy pitkälle, Antin kertoo.

Joitakin yksittäisiä asiakkaita on koronan aikana ollut, mutta toimeentulon kannalta asiakasvirran pitäisi olla katkeamatonta.

Antin yritti pitkään sinnitellä ja kehitteli uusia ratkaisuja tilanteeseen. Hän otti myyntiin eläintenruokia ja kävi myymässä niitä erilaisissa tapahtumissa, mutta kulujen maksuja sillä ei katettu ja tilanne vain jatkui. Antin oli jo laittamassa Hauhon taloa myyntiin, kun tuli pelastava soitto. Antin juonsi aiemmin Onnenarpa -ohjelmaa Nelosella. Ohjelmaa tehtiin Unkarissa ja siellä Antin ei viihtynyt, joten hän muutti takaisin Suomeen ja toteutti unelmansa pienten koirien hotellista. Siinä mielessä korona oli siis kuitenkin onni onnettomuudessa, että ohjelman tuotanto siirtyi takaisin Suomeen ja Antinia pyydettiin jälleen juontajaksi.

– Lopettaessani sanoin, että olen valmis palaamaan, jos ohjelman teko siirretään Suomeen. Kun soitto tuli, ei kauaa tarvinnut miettiä. Otin askeleen taaksepäin vanhaan työhön, mutta se tuntuu nyt oikein hyvältä.

Janne Antin. Kuva: Maria Ilonen

Lemmikkihotelli oli Janne Antinin unelma, mutta korona-aika on ollut stressin täyttämää. Jos tilanne muuttuu, on hotellin avaaminen uudelleen tulevaisuudessa mahdollista.

Juontotyö sinänsä oli aina mieluista ja nytkin Antin sanoo olevansa pestistä innoissaan. Onnenarpa on hyväntekeväisyysarpa ja erityisesti eläinten hyväksi menevät tuotot lämmittävät eläinrakkaan miehen sydäntä. Osa-aikaisen juontotyön turvin hän saa myös nyt laskut maksettua ja tulee toimeen. Kuvaukset tapahtuvat kuitenkin Helsingissä ja ajomatkoihin menee päivässä yhteensä kolme tuntia. Koirien hoito ei ole mahdollista, sillä hoitokoiria ei jätetä yksin.

– Apua en ole saanut, koska tässä taloudellisessa tilanteessa ei ole mahdollisuutta siitä maksaa. Yksi kiinnostunut tyttö Lammilta oli, mutta hän ei saanut Kelan kanssa asioita selväksi ja minun oli pakko tehdä ratkaisu.

Antin on nyt ainakin toistaiseksi päättänyt lopettaa lemmikkihotellin toiminnan. Aiemmin hän suunnitteli, että lemmikkihotellin toiminta jatkuisi kissojen ja kanien osalta, joita naapuri kävi katsomassa Antinin ollessa Helsingissä. Jatkuva autossa istuminen ja epävarma tulevaisuus sai hänet kuitenkin muuttamaan mielensä. Vaikka lemmikkihotelli oli toteutunut unelma, Antin ei halua elää jatkuvassa stressissä.

– Olen elänyt lemmikkien ehdoilla pitkään, välillä on ajateltava omaakin hyvinvointia. Koronasta ei tiedetä, koska tilanne muuttuu ja ainoa varma asia elämässä on tällä hetkellä juontotyö.

Janne Antin. Kuva: Maria Ilonen

Janne Antinin omat koirat ovat olleet yhdessä vapaana olevien hoitokoirien kanssa. Minnin yllättävä sokeutuminen vaikutti myös päätökseen ensin koirien hoidon ja sitten koko toiminnan lopettamisesta.

Hauhon talonsa Antin aikoo laittaa toistaiseksi vuokralle ja vuokrata itselleen ja koirilleen asunnon läheltä Helsinkiä. Jos korona -tilanne helpottaa ja elämä normalisoituu, on lemmikkihotellin avaaminen uudelleen toki mahdollista.

– Minun on nyt muokattava elämääni tilanteen mukaan. Jos en saa vuokaralaisia, pidän talon sitten kesämökkinä, Antin tuumii tulevaisuudesta.

Taloudellisten murheiden lisäksi on koetellut huoli omasta, yllättäen sokeutuneesta Minni -koirasta. Se vaikutti myös päätökseen koirahotellin toiminnan päättämisestä. Omat koirat ovat viettäneet aikaa vapaana hoitokoirien kanssa ja Minni ei enää oikein sopinut joukkoon.

– Huomasin, että Minni ei enää sovi koirahoitolan koiraksi. Siitä on tullut varovainen ja esimerkiksi pennut eivät leikkiessään ymmärrä niitä rajoja. Haluan nyt rauhoittaa Minnin elämää.

Vaikka päätös lopettaa lemmikkihotellin toiminta ei ollut helppo, on mies päätöksen tehtyään vapautuneen kuuloinen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat