Pitäjät Hauho

Partiolaisten päiväbrunssilla kerättiin rahaa Lapin vaellukseen

Ida Maula ja Maija Tupala olivat keräämässä päiväbrunssilla rahaa Lapin vaellukseen. Kuva: Siina Nurminen

Hauholla Suojamäen piha täyttyi lauantaipäivänä 26.5. heti kahdelta nälkäisistä ruokailijoista Hauhon partiolaisten järjestämälle päiväbrunssille. Tapahtuma oli osa Hauhon partiolaisten lapin vaelluksen rahankeruuta, jonne on tarkoitus suunnata 24:n partiolaisen voimin juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Suojamäen pihalta löytyi lämpimien ruokien lisäksi myös salaattipöytä, josta löytyi viittä eri laatua, sekä jälkiruokapöytä josta sai ruuan päätteeksi vielä kahvit ja pullat. Tarjolla oli esimerkiksi kasvishöystöä, makkaraperunoita, grillattua kanaa, sekä jauhelihavartaita.
Paikalle olivat saapuneet myös kesäasukkaat Anja ja Seppo Sillanpää lapsenlapsensa Paulin kanssa. Sillanpäät olivat huomanneet ilmoituksen mökkinsä läheltä palovajan seinästä Vitsiälästä, josta olivat innostuneet saapumaan paikalle.
– Kiva tapahtuma tämä on, ruoka oikein maistuvaa. Hintalaatusuhde on ruuassa kohdillaan, ja mielelläänhän tästä maksaakin sen ylimääräisen summan kun tietää että menee hyvään tarkoitukseen partiolaisille, Seppo toteaa.

Kaikki reissuun lähtijät osallistuneet varainkeruuseen

Tapahtuman ideoija Pirjo ”Pippuri” Nurmi on yksi Lapin vaellukselle lähtevistä johtajista. Reissuun kesällä lähtee 18 hauholaisen lisäksi kuusi lammilaista partiolaista. Osallistujat ovat lähtökohtaisesti kaikki yli 12-vuotiaita, mutta matkaan mukaan lähtee myös kaksi hieman nuorempaa.

– Suuntaamme juhannuksen jälkeen Lappiin Inarinjärvelle, Nurmi kertoo.
– Puolet menevät melomaan ja puolet vaeltamaan lemmenjoelle.
Retkeen on kerätty rahaa jo joulusta saakka, ja toukokuinen päiväbrunssi oli varainkeruun suurin ja viimeinen ponnistus.
– Kaikki Lapin vaellukselle lähtijät ovat osallistuneet varainkeruuseen omalla osallaan. Nuoret ovat tehneet kaikki ruuat tänne itse. Myös vanhemmat ovat auttaneet paljon laittamisessa, Nurmi iloitsee.
Päiväbrunssin lisäksi rahaa on kerätty Hawujoulussa, sekä Lautsian kesäkauden avajaisissa. Retken osallistumismaksun jokainen maksaa itse.
Päiväbrunssi oli partiolaisille ensimmäinen laatuaan, mutta menestyksekäs varainkeruutapahtuma retkeä varten.
– Ensiksi oli pyöritelty ideaa buffetista rannalla, joka olisi kuitenkin sateen sattuessa koitunut liian hankalaksi. Suojamäki ruokailupaikkana mahdollisti sen, että tarpeen vaatiessa sisälle olisi päässyt ruokailemaan. Onneksi kuitenkin hellekeli sattui brunssipäivälle, joten pihapöydät saatiin täyteen hyväntuulisia ruokailijoita.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski