Pitäjät Lammi

Partion syyskausi käynnistyi

Laura Kangasmaa, Pirkko Kivimäki, Eila Rokkila ja Janne Kangas. Kuva: Maria Ilonen

Evonkävijöiden syyskauden avajaisissa osallistuttiin PEET lampsii -kisaan, syksyn kokoontumiset järjestetään ulkotiloissa.

Lammin Evonkävijöiden syyskausi starttasi Kalevala-puistossa Lammi-viikon torstaina PEET lampsii -kävelykisan ja letunpaiston merkeissä. Kevätkaudella koronaepidemia muutti partiokokoukset Skypen kautta tapahtuviksi etäkokouksiksi ja pienempien partiolaisten kohdalla kotiin lähetettäviksi partiokirjeiksi. Nyt syyskautta aloitellaan toiveikkain mielin, mutta varotoimia noudattaen.

– Syyskauden kokoukset ovat ulkotilassa laavulla täällä puistossa. Aika erikoista aikaahan se kevät oli, mutta etäkokousten osallistumisprosentti oli kuitenkin hyvä. Nyt jatkamme kokoontumisia niin kauan, kuin voimme, mutta jos esimerkiksi Konnarin koululla siirrytään etäopetukseen, on meidänkin siirryttävä taas etäkokoontumisiin, lippukunnanjohtaja Marja-Leena Vitie sanoo.

Korona -rajoituksia noudatettiin myös avajaisissa huolehtien etäisyyden pitämisestä ja käsien desinfioimisesta. Letunpaistossa otettiin rajoitukset huomioon niin, että letut oli paistettu jo valmiiksi, koska tässä tilanteessa lettupannua ei voitu siirtää henkilöltä toiselle. Tulevissa kokouksissa huolehditaan rajoituksista ja jos käytetään esimerkiksi samoja välineitä, ne desinfioidaan välissä.

PEET lampsii on Hauhon Partiolaisten kehittämä kisa, jossa kerätään kävelykilometrejä omalle lippukunnalle. Kilpailu alkoi helmikuun alussa ja jatkuu marraskuun loppuun saakka. Mukana ovat Lammin Evonkävijöiden ja Hauhon Partiolaisten lisäksi Tuuloksen Tulikourat ja Parolan Eräveikot. Evonkävijöiden avajaistapahtumassa oli valittavana neljä eri tasoista matkaa ja jokaisen matkan varrella oli myös suoritettavana tehtäviä, kuten muurahaiskeon bongaaminen tai levätilanteen tarkastaminen. Kilometrien lisäksi tehtävistä kerätään pisteitä.

Alun perin ideana oli vuosikymmenen aloitus energisesti.

– Kisa ideoitiin partiolaisten kunnon kohottamiseksi ja valmistautumiseksi vaelluksille ja partiotaitokilpailuihin, mutta koronan myötä siitä muodostui keskeinen oheistoiminto, kun kasvokkain kohtaamisia ei voitu järjestää ja sitä tarkoitusta se on palvellut hyvin, Marja-Leena Vitie kertoo.

Kevään etäpartiotoimintaan toi piristävän lisän myös Hämeen partiopiirin lanseeraama Kotikolo-merkki. Kyseessä on uusi partiomerkki, jota varten tehtäviä suoritetaan kotona.

Kuva: Maria Ilonen

Jaakko ja Anna Veräväisellä ei ole partiotaustaa, mutta 6-vuotias Venla Veräväinen kiinnostui partiosta, kun se kotona tuli puheeksi.

Kauden avajaisissa otettiin vastaan ilmoittautumisia. Marja-Leena Vitie laskeskeli, että syksyllä partion aloittaa ilmoittautumisten perusteella varsin tavanomainen määrä aiempiin vuosiin verrattuna. Uusia jäseniä oli ilmoittautunut 10-15. Nuorimmat partiolaiset ovat sudenpentuja ja he ovat koulunaloittamisikäisiä.

Kolmasosa Evonkäjöiden jäsenistä on täysi-ikäisiä. Vähän vanhemmalla iällä partiosta on innostunut Pirkko Kivimäki, joka on ollut jo monessa tapahtumassa mukana, kuten tälläkin kertaa letunpaistossa, vaikka ei ihan vielä olekaan itse partioon liittynyt. Mukaan hänet houkutteli Anja Vitie seurakunnan vapaaehtoiskeikalla.

– Tässä olen huomannut, kuinka hieno juttu partio on. Olenkin omille lapsilleni sanonut, että jokaisen tulisi olla partiossa, siinä oppii kurinalaisuutta ja ohjeiden noudattamista ja luonto on mukana, Pirkko Kivimäki sanoo.

Syksyn aikana on luvassa muun muassa kaikille avoin retkipäivä Evolla. Sinne ovat tervetulleita kaikki Lammin, Tuuloksen ja Hauhon partiolaiset sekä ei vielä -partiolaiset. Vaelluksesta kiinnostuneille järjestetään retkipäivän yhteydessä yhden yön mittainen vaellus, johon voi osallistua, vaikka aiempaa vaelluskokemusta ei olisikaan. Tapahtumasta vastaavat Suomen Partiolaisten eräoaskurssilla mukana olevat Teemu Lemola ja Anni Simonen.

Marja-Leena Vitie. Kuva: Maria Ilonen

Lippukunnanjohtaja Marja-Leena Vitie laskeskeli uusia partiolaisia ilmoittautuneen kymmenestä viiteentoista.

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat