Pitäjät Hämeenkoski Hauho Lammi Tuulos

Penkkarit ja vanhojen tanssit toukokuussa

Penkkariajelu. Kuva: Matti Siivonen

Abiturienteille suositus omaehtoisesta karanteenista ennen kirjoituksia.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä antoi perjantaina suosituksen ylioppilaskirjoituksiin valmistautuville abiturienteille ja näiden perheille kahden viikon omaehtoisesta karanteenista ennen kirjoituksia, jotta mahdolliset altistumiset ja karanteenit eivät estäisi kirjoituksia. Karanteeniin määrätyille opiskelijoille on mahdotonta järjestää tilaisuutta osallistua yo-kirjoituksiin karanteenin vaatimissa olosuhteissa.

Yo-kirjoituksiin liittyvät penkinpainajaisjuhlat ja vanhojen tanssit suositellaan siirrettäviksi toukokuulle.
– Tässä epidemiatilanteessa penkkarit ja tanssit ovat valitettavasti mahdottomia järjestää turvallisesti. Pyrimme maakunnassa parhaamme mukaan siihen, että näitä tärkeitä perinteitä voitaisiin jatkaa keväällä, kun taudin leviäminen on saatu hallintaan, Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä lupaa.

Lammin lukiossa vanhojen tanssit oli jo aiemmin siirretty muiden Tavastian lukioiden tavoin toukokuulle, kertoo rehtori Esa Kähkönen. Vanhojen tanssit järjestetään keskiviikkona 12.5. Lammin liikuntakeskuksen liikuntahallissa.

– Toiveena on, että toukokuussa vanhojen läheiset voisivat osallistua tapahtumaan. Mikäli se ei ole mahdollista, tanssit videoidaan tai välitetään läheisille suoratoistona, sanoo Kähkönen.

Vanhojen tanssit. Kuva: Maria Ilonen

Vanhat pääsevät tanssimaan vasta toukokuussa.

Kanta-Hämeen pandemiaryhmä tiukensi maanantaisessa kokouksessaan myös omia suosituksiaan. Hämeenlinnan–Riihimäen seudulla pandemiaryhmä on antanut suosituksen toiselle asteelle siirtyä etäopetukseen abeja ja joitakin erityisryhmiä lukuun ottamatta siten, että siirtymäaikaa on viikko 3. Tämän päätöksen myötä myös koulutuskuntayhtymä Tavastian lukiokoulutuksen johtoryhmä päätti tiistaina 19.1.2021, että Tavastian kaikissa lukioissa myös penkkarit järjestetään toukokuussa, tiistaina 11.5.2021. Päivän ohjelma tarkentuu koronatilanteen kehittymisen myötä.

– Penkkaripäivän ohjelmaan meillä Lammin lukiossa on perinteisesti kuulunut abishow, jota yläkoulu ja lukio ovat seuranneet liikuntahallissa. Mikäli koronatilanne vielä keväällä sitä edellyttää, voivat lukion opiskelijat ja yläkoulun oppilaat seurata abishow’ta luokissa etäyhteyden välityksellä, Lammin lukion rehtori Esa Kähkönen toteaa.

Korjaus: Vanhojen tanssit järjestetään keskiviikkona 12.5., penkkareiden jälkeisenä päivänä.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski