Pitäjät Lammi

Perinteinen kirpputori keräsi jälleen väkeä Lammin työväentalolle

Lammin sosiaalidemokraattien Lea Lehtonen ja Pirjo Sandelius ovat olleet mukana järjestämässä kirpputoria jo useana vuotena. Kuva: Siina Nurminen

Lammin työväentalolla vietettiin 14–18.5. jo perinteeksi muodostunutta kirpputoria. Lammin sosiaalidemokraatit olivat tänä keväänä saaneet ennätysmäärän 18 myyntipöytää talolle.

– Väkeä on käynyt hyvin, perjantai on ollut nyt vilkkain päivä, kertoo paikalla valvojana ollut Lea Lehtonen.
Lehtonen on ollut koko viikon paikalla kolmisin yhdistyksen puheenjohtajan Pirjo Sandeliuksen sekä Ake Sandeliuksen kanssa. Ake Sandelius toimi paikan päällä kassanhoitajana, joten pöytien myyjien ei tarvinnut olla paikalla vaan rahastus toimi yhteisen kassan kautta.
Kirpputori järjestetään Lammin Sosialidemokraatit ry:n toimesta joka kevät ja syksy viikon ajan.
– Silloin syksyllä kävi todella paljon ihmisiä, kun Mainiemeen perustettiin vastaanottokeskus kaksi vuotta sitten, Sandelius muistelee.
– Paljon meni kaupaksi etenkin astioita ja muita käyttötavaroita.
Tarjolla oli tänäkin keväänä tavaraa sekä lapsille että aikuisille. Myynnissä oli niin astioita, vaatteita kuin käyttötavaraakin laidasta laitaan.
Paikalle äitinsä vinkistä saapunut, alun perin lammilainen, Siina Lehtimäki oli tullut Leevi Lehtimäen kanssa katselemaan tavaroita kauppareissun yhteydessä.
– Vielä ei olla mitään löydetty, Lehtimäki toteaa.
Nykyisin Lammilla asuva Lehtimäki on vieraillut kirpputorilla aiemminkin katselemassa talvivaatteita. Lehtimäki pitää Lammia muutenkin viihtyisänä kesäpaikkana.
Lammin sosiaalidemokraatit kokoontuvat noin kerran kuussa työväentalolla kokoustamassa. Yhdistys on perustettu jo vuonna 1905 ja yhdistyksen omistama työväentalo on rakennettu 1911.
– Kirpputorista tulevat tulot menevät työväentalon ylläpitoon. Sähkö, vesi ja lämpö ovat ne mitkä maksavat täällä, kertoo Lehtonen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski