Pitäjät Hämeenkoski

Rippikirkossa saa kuvata

Hämeenkosken kirkko. Kuva: Keski-Hämeen kuva-arkisto

Rippikirkossa saa Hämeenkoskellakin ottaa kuvia. Hollolan seurakunnan kirkkoneuvosto on aiemmin kieltänyt valokuvaamisen konfirmaatiojumalanpalveluksissa. Kieltoa on perusteltu konfirmaatiomessun rauhoittamisella ja kirkkoneuvoston aikoinaan tekemällä päätöksellä. Vanhempien, seurakuntalaisten ja seurakunnan omien työntekijöiden toiveesta asia otettiin alkuvuodesta uudelleen käsittelyyn ja kirkkoneuvosto antoi luvan rippikirkossa kuvaamiseen.

Asiaa arvioidessaan kirkkoneuvosto otti huomioon, että päätöksen teon aikaan päätös on koskenut ainoastaan Hollolan kirkkoa. Nykyään konfirmaatiomessuja järjestetään myös viidessä muussa kirkossa. Ne ovat esimerkiksi valoisuuden puolesta kuvaamisen kannalta hyvin erilaisia kuin vanha kivikirkko. Kameratkin ovat parantuneet vuosikymmenten saatossa. Nykyään kamerat ovat mukana joka paikassa, ja ihmiset haluavat ikuistaa elämän suuria juhlia kuvin.

Jatkossa kuvia saa ottaa omalta paikaltaan, muita häiritsemättä. Kuvaamisessa ja kuvien käyttämisessä tulee ottaa huomioon jumalanpalveluksen luonne uskonnon harjoittamisena ja ihmisen yksityisyyteen kuuluvana asiana.

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski