Pitäjät Hämeenkoski

Seuralan vuokraustoiminta Seurala Oy:lle

Hämeenkosken historiallisen juhla-, tapahtuma- ja kokoontumispaikka Seuralan omistavat Hämeenkoskelaiset yhdistykset ja Hollolan kunta yhdessä. Kuntaliitoksen jälkeen Seurala on ollut Hollolan kunnan hallinnassa ja sen tiloja on voinut vuokrata Hollolan Timmi-varausjärjestelmän avulla kunnan erilaisten tapahtumien kokoontumis- ja juhlatiloiksi. Hämeenkosken yhdistykset kokoontuvat Seuralassa ja muun muassa Koski-Seuran toimisto on sen suojissa. Hollola irtisanoi Seuralan vuokrasopimuksen viime kesänä, ja se päättyy kolmen vuoden irtisanomisajan jälkeen 30.6.2021.

Sopimuksen irtisanomisen yhteydessä painotettiin tilojen merkitystä Hämeenkoskelle pitäjän elävöittäjänä sekä yhteisöjen kokoontumispaikkana. Koska yhteisöllisyyden kehittäminen on mukana Hollolan kunnan omassa strategiassa, nähtiin kunnan rooli ja vastuu Seuralasta myös tulevaisuudessa keskeisenä. Kunnan näkökulmasta kiinteistön säilyminen edellyttää kuitenkin vastuujaon selkiinnyttämistä ja kehittämisen suunnitelmallisuutta ja myös hankerahoituksen hakemista.

Yhteistyöpalaverissa kunnan ja Seurala Oy:n omistajatahojen välilä 29.11.2018 nousi esille ajatus, jossa Seurala Oy:n toiminnan jatkuvuutta voitaisiin varmistaa antamalla vuokraustoiminta kokonaan yrityksen hallintaan. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Hollolan kunta luopuu vuokraamisesta ja tila otetaan pois varausjärjestelmästä. Seurala Oy vastaisi näin ollen kokonaan kiinteistön vuokraamisesta saaden myös vuokratuotot itselleen. Tämä puolestaan mahdollistaa yrityksen toiminnan tulorahoitusta ja edesauttaa toiminnan kehittämistä tulevaisuutta silmällä pitäen. Viime aikoina kiinteistöä on käytetty minimaalisesti esimerkiksi juhlatilan vuokraukseen.

Tammikuun kokouksessaan hyvinvointivaliokunta päätti hyvinvointijohtaja Matti Ruotsalaisen esityksestä antaa Seurala-kiinteistön vuokraustoiminnan ja sen hallinnan kokonaisuudessaan Seurala Oy:lle. Päätöksellä Hollola pyrkii tukemaan Seurala Oy:n prosessia omaehtoisen toiminnan kehittämiseen. Uusi sopimus vuokraustoiminnasta ja hallinnasta tehdään tämän päätöksen saadessa lainvoiman.

Tagit

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski