Pitäjät Lammi

Takaisin töihin — nuorisotyönohjaaja Jenni Toivonen palasi nuorten pariin pitkän tauon jälkeen

 Jenni Toivonen päivystää torstaisin Hakkalan koululla. Kuva: Jyri Eerola

Jenni Toivonen aloitti työt Lammin seurakunnassa jo 2011, mutta hän jäi hoitovapaalle kahdeksaksi vuodeksi. Hänellä on mies ja neljä lasta, kolme poikaa sekä yksi tyttö. Nuorisotyönohjaajan työt eivät Toivosen mukaan ole kahdeksassa vuodessa muuttuneet mihinkään, mutta kaikki tietotekniikka on kehittynyt tänä aikana.

– Parasta työssä on lasten ja nuorten kanssa touhuaminen, sanoo Jenni Toivonen.
Hän pitää alakouluikäisille kerhoja, tekee yhteistyötä alueen muiden lasten ja nuorten työtä tekevien kanssa, osallistuu rippikouluun ja kouluttaa isosia. Se vähän harmittaa, että seurakunnan kesäleirien aikana pitää olla omien lasten ja perheen luota pois.

Jenni Toivonen oli nuorena paljon seurakunnan toiminnassa mukana ja siellä oli mukava nuorisotyönohjaaja. Tämä vaikutti hänen ammatinvalintaansa hyvin paljon. Hän tekee mielellään työtä lasten ja nuorten kanssa. Hän tapaa työssään 7–18-vuotiaita lapsia ja nuoria.

Nuorisotyönohjaajan työpiste on Lammin seurakuntatalolla, ja siellä Jenni Toivonen tekee kaikki valmistelutyöt. Muutoin hän pyörii siellä, missä nuoret ovat: koululla, liikuntakeskuksen Keitaalla, kerhoissa, Tuuloksen seurakuntatalolla ja leirikeskuksissa. Hänellä ei ole määriteltyä työaikaa, vaan hän on töissä, kun nuoret ovat vapaalla.

Työpäivät voivat Toivosen mukaan olla hyvin erilaisia, esimerkiksi töitä voi olla kello 9–19.30. Hänellä saattaa olla välillä 12 tuntisiakin työpäiviä, mutta välillä saattaa olla myös lyhyempiä päiviä. Leirit ovat viikonloppuisin ja loma-aikoina. Toivonen viihtyy työssään ja hänen mielestään on ollut kiva palata takaisin töihin, kun on ollut kauan kotona. Toivosen mielestä nuoret ovat nykyään tietoisia maailmasta.

 

Jyri Eerola, Jiri Paavilainen, Riku Smedberg, Niilo Valorinta
Artikkeli on alun perin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa. Kirjoittajat ovat Hakkalan koulun 8.-luokkalaisia.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat