Pitäjät Hämeenkoski

Teemana Suomi – Hämeenkoskella nautittiin kotimaisesta kansantanssista ja -musiikista sekä perinneruoasta.

Kuva: Marjo Karinkanta

Seuralassa vietettiin tänä vuonna suomalaisen kansantanssin ja -musiikin iltaa. Tapahtuma oli osa Hollo ja Martta -kansantanssifestivaalia. Kansainvälinen tapahtuma supistui tänä vuonna kotimaiseksi vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

– Mukana täällä Seuralassakin on nyt vain suomalaisia musiikki- ja tanssiryhmiä. Täytyy kuitenkin olla onnellinen, että pystyimme järjestämään tapahtuman, Hämeenkosken maa- ja kotitalousseuran sihteeri Rauni Miettinen toteaa kiitollisena.

Aiemmista vuosista poiketen iltaan pääsi mukaan vain ennakkoilmoittautumisella, ja paikan päällä ei enää lippuja myyty.

– Näin toimien pystyimme järjestämään tapahtuman turvallisesti turvaväleineen. Kaikki ennakkolipun lunastaneet saapuivat paikalle, ja jonkin verran tavallista pienemmästä osallistujamäärästä huolimatta ilta oli oikein onnistunut.

Seuralan kansantanssi-ilta oli tänä vuonna koronan takia kotimainen. Kuva: Marjo Karinkanta

Seuralassa järjestetään joka vuosi osana Hollo ja Martta -festivaalia kansantanssin ja -musiikin ilta. Teemana on aina jonkin tietyn vierailevan maan kansantanssi- ja musiikki sekä ruokakulttuuri. Illan järjestävät yhteistyössä Hämeenkosken maa- ja kotitalousseura sekä Hollolan Nuorisoseura. Nuoriseura tuottaa tapahtuman ohjelman, ja kotitalousseura vastaa tarjoiluista sekä tilan somistamisesta illan teemaa vastaavaksi.

– Vuosien varrella olemme päässeet perehtymään varsin eksoottisiinkin ruokakulttuureihin. Somistamme tilan teemamaan tunnelmaan sopivaksi ja valmistamme kyseisen maan perinneruokia, Miettinen kertoo.

Kuva: Marjo Karinkanta

Seurala oli somistettu räsymatoin ja pöydät oli katettu turvallisuussuositukset huomioiden.

Vieraiden antama palaute tarjoiluista on ollut aina hyvää, ja esiintyjät ovat olleet yllättyneitä ja otettuja, kun heille on tarjoiltu kotimaansa perinneruokia.

– Olemme etsineet tietoa kyseisen maan ruoista ja toteutettavissa olevia reseptejä pyrkien valmistamaan mahdollisimman autenttista ruokaa. Illan tavoite on olla kulttuuri- ja makumatka maahan, josta esiintyjä tulee.

Hämeenkosken maa- ja kotitalousseuralle kansantanssin ja -musiikin ilta on vuoden kohokohta. Tapahtuman järjestelyissä on joka vuosi mukana toistakymmentä seuran vapaaehtoista.

Kuva: Marjo Karinkanta

Myös Hollolan Nuorisoseuran lapsiryhmä esiintyi Seuralassa.

– Tämä on aina sellainen projekti, josta talkoolaiset todella tykkäävät ja johon myös panostetaan.

Seura on ollut festivaalissa mukana sen alkuajoista lähtien.

– Tämä on 17. kerta, kun festivaali järjestetään, ja kotitalousseura ollut mukana 16 vuotta, Miettinen laskeskelee.

Tänä vuonna osin pakonkin sanelemana Seuralassa vietettiin suomalaisuuden iltaa.

Kuva: Marjo Karinkanta

Trio Pilvi ja Esko Järvelä sekä Hannu Kella soittivat suomalaista kansanmusiikkia.

– Normaalivuosinahan meillä on aina jonkin toisen maan teema, mutta nyt kuin muita maita ei ollut mukana, niin pääsimme ensimmäistä kertaa valmistamaan omia perinneruokiamme. Vieraiden maiden ruoat ovat olleet meille toki haasteellisempia kuin omat perinneruokamme, mutta tämä oli myös mukavaa vaihtelua!

Tilan tunnelma niin ikään noudatti suomalaisuuden teemaa.

– Somistimme tilan kodinomaisesti räsymattoineen kaikkineen.

Seuralassa esiintyivät Hollolan Nuorisoseuran aikuis- ja lapsiryhmä. Trio Pilvi ja Esko Järvelä sekä Hannu Kella esittivät pelimannimestari Ossi Niinimäen säveltämää kansanmusiikkia, ja illan seremoniamestarina toiminut Kyösti Toivonen tarinoi Kekristä.

– Yleisössä oli sekä paikallista väkeä että vähän kauempaankin tulleita. Saimme illasta erittäin hyvää palautetta ja kiitosta siitä, että järjestimme tapahtuman.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski