Korona Pitäjät Hämeenkoski

Tekee mieli auttaa – Sami Virkki perusti ilmaisen asiointipalvelun

Sami Virkki. Kuva: Sini Anttila

Hämeenkoskella yhteisöllisyys on vain vahvistunut koronan myötä. Uusin osoitus tästä on Sami Virkin käynnistämä kotiinkuljetuspalvelu, joka auttaa koronan vuoksi karanteeniin joutuneita kaupassa ja apteekissa käymisessä sekä ostosten kotiin kuljettamisessa ihan ilmaiseksi.

– Julkaisin sosiaalisessa mediassa viime viikolla ilmoituksen, jossa tarjoan ilmaista asiointipalvelua sellaista tarvitseville. Ilmoitus poiki yhteydenottoja ihmisiltä, jotka ajattelivat samalla tavoin ja halusivat tarjota apuaan. Nyt meillä on hyvä reipas rinki koossa. Mukaan rinkiin mahtuu toki vielä, Sami Virkki kertoo yhteisöllisen palvelun syntymisestä.

Palvelulle on ollut jo kysyntää, ostoksia on toimitettu ihmisille sekä kaupasta kuin apteekistakin, ja Virkki Toivoo Keski-Hämeen tavoittavan vielä lisää palvelun tarpeessa olevia.

– Monet asuvat kirkonkylältä syrjempänä, ja heitä on ollut vaikeampi tavoittaa.

Rinkiläiset mukana auttamisen ilosta

Sami Virkin puoliso Sini Anttila työskentelee kampaajana Hämeenkoskella ja mies itse työskentelee arkisin kotoa käsin, Hämeenkoski on tuttu ja liikkuminen on hänelle helppoa.

– Oma työni ei ole aina aikataulutettua tai tiettyyn työaikaan sidottua, joten ehdin hyvin työn ohessa tarjota apua ja aikaani myös muille. Ja kaikki me kuitenkin lopulta tarvitsemme toisiamme. Minulle on tärkeää, että vedämme yhtä köyttä ja omasta kylästä sekä kyläläisistä pidetään huolta, Virkki sanoo.

Hän ei ole ajatuksineen yksin. Kaikki avustusrinkiin mukaan lähteneet haluavat nimenomaan olla avuksi. Kukaan ei pyydä palveluksistaan rahaa, ei edes bensakuluihin, vaikka Hämeenkoskellakin saa asioimiseen aika paljon kilometrejä taittumaan.

– Jokainen meistä rinkiläisistä haluaa tehdä ja tekee tätä puhtaasta auttamisen ilosta. Kukaan ei tiedä kauan poikkeukselliset olot kestävät, mutta toistaiseksi polttoainekulutkin maksetaan omasta kukkarosta, eikä palveluksista oteta vastaan rahaa, Virkki kertoo.

Valmiita auttamaan kaikkia

– Mennään nyt päivä kerrallaan ja seurataan hallituksen linjauksia. Miten mahdollinen ulkonaliikkumiskielto vaikuttaisi vaikka kauppa-asiointiin, jää nähtäväksi. Olemme kuitenkin valmiita auttamaan kaikkia, joita asiointi julkisilla paikoilla huolettaa.

Asioinnit sovitaan Virkin kanssa puhelimitse. Avun tarvitsija kertoo, mitä tarvitsee, rinkiläinen hoitaa hankinnat hyvää hygieniaa noudattaen ja toimittaa ostokset avunpyytäjän kotiovelle. Maksu hoidetaan tilisiirtona tai käteisellä, tilanteen mukaan yhdessä sovitulla tavalla, fyysistä kontaktia kuitenkin välttäen.

Virkki myöntää, että kyllä korona häntäkin pelottaa, mutta on silti helpompi tuntea tekevänsä jotakin yhteiseksi hyväksi kuin pyöritellä peukaloita.

– Pelkään, niin kuin jokaisen meistä tulisi jossain määrin pelätä. Pelko sairastumisesta on inhimillinen reaktio. Pelko siitä, että tartuttaisi ja sairastuttaisi muita on myös empatiaa, solidaarisuutta ja lähimmäisenrakkautta, Virkki muistuttaa. Hän uskoo itse selviytyvänsä koronasta noudattamalla viranomaisten ohjeita, nauttimalla keväauringosta, elämällä päivän kerrallaan rakastaen ja kunnioittaen elämää ja kanssaihmisiä.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski