Pitäjät Tuulos

Tuuloksen koulun oppilaat pääsivät kokeilemaan parkouria

Hämeenlinnan kouluilla oli BeActive-liikuntaviikko, jonka aikana oppilaille tarjottiin aktiivista, helppoa ja hauskaa yhteistä tekemistä omilla kouluilla.

– BeActive-viikko toteutetaan osana Liikkuva koulu -hanketta. Liikuntaviikolla ei ainoastaan tuoda lisää fyysistä aktiivisuutta oppilaille vaan viikko toimii hyvänä keinona myös ryhmäytymiseen uusille oppilaille sekä yleisesti kouluviihtyvyyden vahvistamiseen. Liikkuvissa kouluissa istutaan vähemmän, käytetään tunneilla toiminnallisia menetelmiä oppimisen tukena ja liikutaan välitunneilla sekä mahdollisuuksien mukaan koulumatkat myös omin lihasvoimin, Hämeenlinnan Liikkuva koulu-hankkeen koordinaattori Linda Kaseva kertoo.
Viikon aikana oli myös koulumatkahaaste, jonka ajatuksena on kannustaa oppilaita kulkemaan koulumatkat omin jaloin tai pyörällä.
– Koulumatkahaasteeseen ”Koulumatka tassuteltu” osallistuttiin, vaikka meillä aika tasan puolet oppilaista tulee kouluun koulubussilla tai osa taksillakin. Tästä pidettiin kirjaa ja kilpailtiin luokittain. Koulumatkahaasteen voitti eka luokka. Heille kertyi eniten tassunjälkiä oppilasta kohti, Tuuloksen koulun rehtori Antti Lamminpää kertoo.
Tuuloksen koululla oppilaat pääsivät viikon alussa kokeilemaan parkouria Sami Pesosen opastamana. Oppilaille näytettiin helppoja perusliikkeitä, joita pääsi kokeilemaan liikuntasaliin rakennetulla radalla. Lapset olivat innostuneita parkourin saloista ja menoa ja meininkiä riitti, kun parikymmentä lasta kävi moniosaista rataa läpi.
– Parkour on kivaa. Tällaisia tunteja saisi olla enemmän. Opin tekemään parkourkuperkeikan, Adalmiina Puoliväli iloitsee.
Parkourkuperkeikkojen lisäksi Pesonen näytti lapsille, miten tehdään muun muassa seinäjuoksu.
– Olisi kivaa, jos tällaisia tunteja olisi vaikka kolme kertaa viikossa. Opin tekemään seinäjuoksun, Anni Makiainen kertoo.
Myös Hilda Ilorannalla oli kivaa ja hän oppi tekemään seinäjuoksun. Parkourkuperkeikan oppinut Carmen Kivikytö oli sitä mieltä, että saisi olla enemmän tällaisia tunteja ja vaikka jotain temppuja.
Keskiviikkona liikuttiin kummiluokittain seikkailuradalla sään vuoksi sisällä. Isommat oppilaat olivat suunnitelleet liikuntasaliin radan, jossa käytettiin hyväksi mattoja, patjoja, trampoliinia, hyppyarkkua ja muita välineitä.
– Homma meni tosi hienosti. Isommat oppilaat tekivät mielellään rataa ja sitten yhdessä kiersivät pienempien kummioppilaiden kanssa seikkailurataa läpi, Lamminpää kertoo.
Torstaina oppilaat pääsivät lippurugbyn saloihin Juha Tammisen johdolla.
– Lippurugby oli sujunut hyvin ja oppilaat olivat olleet innoissaan. Peliajatus oli alkuun hieman vaikea, mutta harjoitus oli tuottanut tulosta ja lopuksi oli onnistunut jo hienosti, Lamminpää informoi paikalla olleiden opettajien kokemuksia päivästä.
– BeActive-viikon lopuksi meillä oli avoimet ovet Kodin ja koulun päivänä, jolloin vanhemmat ja isovanhemmat olivat tervetulleita koululle mukaan pelaamaan hyllytystä eli hyllypalloa yhdessä oppilaiden kanssa. Vanhempia ja isovanhempia pääsi paikalle noin parikymmentä, ja hyllytys sai kyllä kaikki innostumaan, ja meno oli vauhdikasta, melkein hurjaakin. Liikunnan riemu paistoi kaikkien kasvoilta, Lamminpää kertoo teemaviikon päättäneen perjantain tunnelmista.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski