Tuulos Tuulos

Kapakanmäellä tanssijalka vipattaa jo

Kari Lehtonen Kuva: Siina Nurminen

Kapakanmäelle on koronarajoitusten jälkeen luvassa vilkas tapahtumakesä, vaikka perinteisten tanssien käynnistymistä joudutaankin vielä odottelemaan ainakin elokuulle. Kapakanmäen lavaisäntä Kari Lehtonen kertoo katselevansa uutisista, miten Uudellamaalla käyttäydytään ja miettii, meneekö kaikki aivan niin kuin on okein ja kohtuullista, kun Hämeessä ei koko pandemian aikana ole ollut kovin isoja tartuntalukuja.

-Mutta tottakai me toimimme tässä terveys ja turvallisuus edellä, Lehtonen sanoo. Hän kertoo olleensa vaikuttunut siitä, miten vastuullisesti ihmiset ovat tilaisuuksissa toimineet ja pitäneet itse huolta turvaväleistä.

-Ei ole tarvinnut mennä keltaliivien kertomaan, että pitäisi olla varovainen. Niin hienosti on yleisö käyttäytynyt, että on tehnyt mieli hattua nostaa, Lehtonen kertoo.

-Esimerkiksi diskoillan aikana tanssijat ottivat kukin itselleen jorauspaikan niin, että etäisyydet säilyivät, Lehtonen kertoo ja miettii jonkinlaisen tanssialueen ottamista mukaan tulevissa konserteissakin, vaikka paritanssi ei vielä olekaan suositeltavaa.

-Olemme itsekin ottaneet tarkoin huomioon kaikki viranomaisten asettamat määräykset koskien sekä lisääntynyttä hygienian tarvetta että rajallista yleisömäärää. Meillä on muun muassa tarjolla yleisölle runsaasti käsidesiä. Lisäksi kiinnitämme huomion siihen, ettei pääsylippuja myydä liikaa, jotta vaaditut turvavälit säilyvät ja jotta jokaiselle tapahtumiimme tulijoille on omat turvalliset istumapaikkansa, kertoo Lehtonen.

Näillä näkymin tanssit voidaan aloittaa asta elokuun alussa. Sitä odotellessa perinteisten tanssi-iltojen tilalle Kapakanmäelle tuodaan muun muassa stand up -komiikkaa ja konsertteja. Niissä tanssilavalle kannetaan pöydät ja tuolit 500 ihmiselle, ja anniskelualue kattaa koko rakennuksen.

-Ilari Johanssonin esiintymiseen tuli ihan mukavasti porukkaa, mutta onhan se selvää, että kun vain neljänneksen pystymme ottamaan yleisöä siihen verrattuna, mihin meillä normaalisti on kapasiteettia, niin puskurivaroillahan tämä kesä kuljetaan, Lehtonen kertoo.

-Toki sitä toivoo, että väki tulisi niihin pienempiin tilaisuuksiin, mihin meidän koronarajoitteiden muokkaama kapasiteettimme nyt taipuu. Ei murto-osa tuloista pidä Kapakanmäkeä pystyssä loputtomiin, vaikka viime vuoden huippukesän jäljiltä olemme nyt pystyneetkin jatkamaan toimintaa, Lehtonen pohtii.

-Onhan tässä vielä paljon kysymysmerkkejä. Vaikka rajoitteita puretaan, niin kukaan ei vielä tiedä ihmisten ratkaisuja: lähteekö väki liikkeelle kun lupa saadaan? Luottavaisin mielin minä kuitenkin tässä huomista kohti katselen. Niin kovia nimiä on syksylle kuitenkin jo buukattu.

Pitkän pimeän jälkeen tunnelin päässä vilkkuukin isojen tähtien valoa. Heinäkuussa Kapakanmäellä on luvassa konsertteja muun muassa Tuure Kilpeläiseltä ja Kaihon Karavaanilta, ja tanssiyhtye Sinitaivaskin tulee pitämään kaikkien aikojen ensimmäisen konserttiesityksensä Kapakanmäelle. Loppusyksyn ohjelmistoon ovat jo varmistuneet Jarkko Tammisen, Kaija Koon sekä Popedan ja Klamydian
nimet.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat