Tuulos

Pappi kirkkovenekyydillä kirkkoon

Kirkkoherra Petri Laine kyydittiin sunnuntaina kirkkovenekyydillä kirkkoon. Muutamia vuosia tauolla ollut perinne herätettiin henkiin uimarantaan saadun uuden laiturin myötä. Kuva: Maria Ilonen

Tuuloksen seurakunnassa vietettiin sunnuntaina kesäasukkaiden kirkkopyhää, kuten on vietetty heinäkuun viimeisenä sunnuntaina jo useiden vuosien ajan. Taisto Jantunen muistelee perinteen jatkuneen ainakin viisitoista vuotta. Tähän kirkkopyhään on vuosien ajan liittynyt Tuuloksessa myös perinne, jossa kirkkoherra haetaan kirkkovenekyydillä jumalanpalvelukseen. Kirkkosoutuperinne oli jokusia vuosia tauolla, kun kirkkorannan uimarannassa ei ollut laituria, johon kirkkoveneellä olisi voinut rantautua. Yhden kerran soutajat kahlasivat kauempaa rantaan, mutta sittemmin perinteestä luovuttiin laiturin puutteessa. Viime viikolla uimarantaan kuitenkin saatiin Tapio Raja-Ahteen johtaman talkooporukan rakentama uusi laituri, johon kirkkoveneellä pystyttiin taas rantautumaan ja vanha kirkkosoutuperinne herätettiin henkiin.

<@Tuulos>Tuulos<@$p>

Soutu kulki hyvin, rantautuminen sujui mallikkaasti
Tyynten säiden jälkeen soutajilla oli vastassaan tuulinen sää, mutta hyvin kirkkovene kulki ja upouuteen laituriin rantautuminen sujui mallikkaasti. Soutajia oli menomatkalla 13 ja takaisin kirkolle soudettaessa 14.
– Hyvin kulki ja tahdissa pysyttiin, kertoi soutamassa ollut Marita Tuomi.
– Aikaisemmin olemme vielä pukeutuneet vanhoihin kirkkovaatteisiin, Tuomi kertoi.
Nyt tätä ei voitu toteuttaa kirkkoveneessä tehtyjen penkkimuutosten takia, sillä hameessa soutaminen saattaisi nyt olla vaarallista. Tuomella oli ennestään kokemusta kirkkovenesoudusta, mukana oli myös muutama ensimmäistä kertaa kirkkovenettä soutamassa ollut. Kirkkoherra Petri Laine kertoi rannassa kyydin olleen loistavaa, kuten aina ja iloitsi vanhan tradition henkiin herättämisestä. Petri Laine kiitti myös talkooporukkaa uudesta laiturista ja totesi parhaan kiitoksen olevan, että laituria käytetään ahkerasti ja hyvin.
Kun soutajat ja kirkkoherra olivat päässeet turvallisesti rantaan, laulettiin rannassa yhdessä suvivirsi, jonka jälkeen siirryttiin jumalanpalvelukseen Tuulokseen kirkkoon, joka sekin oli koristeltu kesäisen kauniisti kukilla. Jumalanpalveluksen jälkeen oli vielä tarjolla kirkkokahvit.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski

MurmisP