Tuulos Tuulos

Tuulosen syysmessujen yhteyteen ollaan järjestämässä Tuulos-päivää

Hämeen Kylien kyläasiamies Elina Leppänen ja kauppakeskus Tuulosen isäntä Vesa Kaloinen ovat mukana Tuulos-päivän käynnistämisessä. Kuva: Siina Nurminen

Muutamat kyläaktiivit lähestyivät Tuulos-Seuraa huolenaan Tuuloksen ja naapuripitäjien vähäinen näkyvyys. Tuuloslaisia toimijoita alettiin kutsua yhteen ja Hämeen Kylien kyläasiamies Elina Leppänen lähti vielä avuksi. Myös kauppakeskus Tuulosen isäntä Vesa Kaloinen, yksi Tuuloksen aktiiveista itsekin, oli tunnistanut saman ja halusi tarjota mahdollisuuden saada Tuulokselle näkyvyyttä ihan käytännössä. Nyt hihat on kääritty joka taholla ylös, ja alueen toimijoita ollaan kutsumassa kokoontumaan Tuuloseen.

– Tuuloksessa järjestettiin jo yli 15 vuotta sitten maaseutumarkkinoita, joissa teemana oli enemmän tai vähemmän Tuulos. Tänä vuonna olisi mahtavaa järjestää syysmarkkinoiden yhteyteen Tuulos-teemaa kantava tapahtumapäivä, sanoo Kaloinen.
– Tapahtumassa voisi esimerkiksi esitellä paikallista osaamista ja yrittämistä rennolla mielellä, yhdistykset voisivat järjestää kilpailuja tai muuta aktiviteettia, Kaloinen kaavailee.
Mukaan Tuulos-teemaista päivää järjestämään ovat tervetulleita kaikki tahot, keskustelutilaisuuteen kokoonnutaan tiistaina 12.6. ideoimaan päivää lisää yhteistuumin. Kokouk-seen toivotaan mukaan kaikkia tuuloslaisia toimijoita, yhdistyksiä, yrittäjiä ja kaikkia muitakin kiinnostuneita jakamaan ideoitaan.

Tuuloksessa on paljon potentiaalia

– Olen tässä vuosien aikana seuraillut tilannetta ja eri kyliä. Tuulos on paikkana aivan helmi ajatellen sijaintia 12-tien varrella, ja kaikkia hyviä palveluita mitä täältä löytyy. Halusin jollakin tapaa hyödyntää tätä kaikkea. Näen tässä paljon potentiaalia, uskoo kyläasiamies Elina Leppänen.

Tiistain 12.6. kokouksessa on tarkoitus pohtia, tarvittaisiinko Tuuloksen alueen toimijoille oma vaikuttajayhdistys, tai ryhmä, jossa toimijat tapaisivat toisiaan ja pääsisivät yhdessä ideoimaan eri tapahtumia ja Tuuloksen kehittämistä.
– Tuuloksesta löytyy kyllä osaamista ja innostusta, nyt vaan halutaan aktivoida sitä vielä enemmän ja saada ihmisiä lähtemään mukaan, toteaa Kaloinen.

Kaupungin organisoinnin rinnalle kyläläisten omaa aktiivisuutta

Kaloinen ja Leppänen toteavat yhteistuumin että kaupungin organisointi ei riitä, joten nyt toivotaankin tuuloslaisten omaa osallistumista ja aktiivisuutta. Tapahtumaan toivotaan yhdistysten kautta lähtemään mukaan myös alueen yhdistysten lisäksi myös pienempiä yrityksiä.

– Hämeenlinnan kaupunki saadaan kyllä mukaan, kun paikalliset ovat aktiivisia omalla panoksellaan, uskoo Elina Leppänen.
– Kaupunki voisi vaikka tulla tilaisuuteen mukaan esittelemään kaupungin tontteja, joita Tuuloksessa on useita tällä hetkellä vapaana.
– Toivotaan että jos vaikka joku useista kesäasukkaista innostuisi muuttamaan Tuulokseen pysyvästi, Kaloinen pohtii.
– Täällä on lähellä ihmisiä huipputason palvelut. Tuulosessa järjestetään reilut parikymmentä tapahtumaa vuodessa ja Kapakanmäellä vielä lisää, tämä on pienelle pitäjälle paljon.
Syysmarkkinoille Tuuloseen saapuu vuosittain jopa yli viisi tuhatta ihmistä, joka on yli kolminkertainen määrä ihmisiä Tuuloksen asukaslukuun nähden.
Tämän vuoden markkinoille on jo lupautunut mukaan useita yhdistyksiä, jotka ovat myös aiempina vuosina olleet mukana järjestämässä syysmarkkinoita. Merkittävässä roolissa järjestelyissä on ollut myös Tuulos-Seura. Nyt mukaan toivotaankin lisää yrityksiä, yhdistyksiä ja vaikka täysin tavallisiakin ihmisiä, keitä kiinnostaa vahvistaa tuuloslaisten yhteistyötä ja tuoda pitäjää tunnetummaksi.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski