Pitäjät Tuulos

Tuuloseen uusi lentokone

BaE Hawk suihkuharjoitushävittäjän runko. Kuva: Hanssi-Jukan perinneyhdistys

— Pitkään valmisteltu projekti uuden kiinnostavan näyttelyesineen saamiseksi museolentokone Hanssin-Jukan yhteyteen konkretisoituu viimein, iloitsee Hanssin-Jukan Perinneyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kimmo Salomaa.

— Tuuloseen on tulossa BaE Hawk suihkuharjoitushävittäjän runko ensi viikolla, 5.10.2020.

Hanssin-Jukan Perinneyhdistys ry sai Puolustusvoimilta lahjoituksena käytöstä poistetun BaE Hawk suihkuharjoitushävittäjän rungon. Kyseinen koneyksilö, Ilmavoimien tunnukseltaan HW-338, lensi viimeiset ajat Ilmavoimien taitolentoryhmä Midnight Hawksien koneena ennen kun se täysin palvelleena poistettiin käytöstä.

— Koneemme osia ja osakokonaisuuksia pyritään hyödyntämään edelleen lentävien koneiden käytön mahdollistamiseksi ja siten saatavilla oli harjoitushävittäjän runko muttei siipiä eikä korkeusperäsintä, Salomaa kertoo yhdistyksen lähettämässä tiedotteessa

–Saamamme HW-338:n runko on kuitenkin erittäin siisti, näyttävä ja avioniikaltaan eli ohjaamoltaan täydellinen yksilö. Siten kone tulee olemaan merkittävä lisä näyttelyymme ja yleisöä varmasti kiinnostava: esimerkiksi Ilmailumuseoyhdistyksen Hawk-näyttelykontti on ollut kaikilla osallistumillaan messuilla todellinen vetonaula.

HW-338 asetetaan näytteille Tuulosen  sisätiloihin Hanssin-Jukan viereen eikä ”siivekäs” kone olisikaan Salomaan mukaan mahtunut näyttelyhalliin, Hanssin-Jukka Hangaariin. Tarkoitus on että yleisö pääsee opastettuna kokemaan ilmailuelämyksen eli istumaan koneen ohjaamoon.

— Hanssin-Jukan Perinneyhdistys ry aloitti projektin käytöstä poistetun Hawkin saamiseksi jo pari vuotta sitten. Monivaiheisen prosessin jälkeen tämä näyttelyosio toteutuu lopultakin. Tavoitteemme on että yleisölle HW-338 olisi nähtävillä Tuulosen joulusesongin avajaisiin. Puolustusvoimat ei tule jakamaan poistettuja Hawkeja kovinkaan laajasti ja siten Perinneyhdistys oli iloisesti yllättynyt saadessamme oman koneen, Salomaa kertoo tiedotteessa.

HW-338 saapuu Puolustusvoimien kuljetuksella Kauppakeskus Tuuloseen maanantaina 5. lokakuuta 2020 arviolta klo 11–12 aikaikkunassa. Yleisö on tervetullut seuraamaan tapahtumaa. Kone tulee Kangasalta ilmailutekniikkayritys GSE Arcticilta jossa se on syyskuun aikana muunnettu näyttelykäyttöön sopivaksi.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski