Pitäjät Lammi

Uudistuneen R-kioskin avajaisissa kävi hulina

Kuva: Siina Nurminen

R-kioski valitsi Lammin toimipisteen yhdeksi neljästä toimipisteestä Suomessa, joihin tehtiin touko–kesäkuun aikana merkittävä ilmeen kohotus. Uudistuksissa laajennettiin muun muassa kioskien sisätilan istumatilaa ja lisättiin lämpimien tuotteiden valikoimaa. Lammin R-kioskin kauppiaalle Merja Hokkaselle uudistus tuli täysin yllätyksenä.

<@Lammi>Lammi<@$p>

– Sain vain tässä yksi päivä puhelun R-kioskin ylemmältä taholta että teille on tulossa tällainen. Hän sanoi että suunnittelijat tulevat lähipäivinä käymään, kertoo Hokkanen mieluisasta yllätyksestä.
Myyntipäällikkö Jaana Karppinen kertoo konsernin valinneen uudistukseen neljä kioskia, joissa on paljon erilaisia palveluita sekä helppo asioida.
– Lammin kauppias on halunnut lisätä tänne asiakkaiden viihtyvyyttä, niin että kahvihetkellä jaksaa istua hieman pidempäänkin.

Maistiaisia, kasvomaalausta ja ilmapalloja

Uudistuneen R-kioskin avajaisia juhlittiin herkutellen aurinkoisena perjantaipäivänä 8.6. Tarjolla oli niin uusia maistiaisia, kuin hotdogejakin, kauppiaan itse leipomaa täytekakkua ja kahvia. Lapsille ohjelmassa oli ongintaa ja kasvomaalausta. Kioskilla kävi hulina koko aurinkoisen perjantaipäivän, ja kauppiaan itse leipomat kakun menivät kovaa vauhtia. Päivän aikana kioskilla vieraili jopa yli 200 ihmistä avajaisten merkeissä. Myös lammilaiset Janna Äijälä, Karoliina Äijälä ja Konsta Äijälä olivat tulleet hakemaan tapahtumasta ilmapallot.

– Onhan tämä huomattavasti selkeämpi ja avarampi kokonaisuus, toteaa Janna Äijälä R-kioskin uudistuksesta. Lapset myös viihtyivät onginnan parissa
Myös Äijälän perheelle kauppias Merja Hokkanen on tuttu, kuten monelle muullekin lammilaiselle.
– Jotkut asiakkaat ovat kysyneet että milloinkas lähdet takaisin pohjoiseen, ja todenneet että et sitten varmasti jää sinne, Hokkanen naurahtaa.

Asiakkaan kohteleminen yksilönä tekee hyvän kauppiaan

Pidetty kauppias uskoo, että hyvän R-kioskimyyjän tekee asiakkaiden kohteleminen yksilönä ja se, että kauppias ottaa kaikki asiakkaat huomioon.

– Olen oppinut tuntemaan kyllä asiakkaat yksilöinä, ja siten heille osaakin antaa juuri oikeanlaista palvelua ja heittää huumoria puolin ja toisin, hymyilee kauppias.
Hokkanen tuntee tulleensa otetuksi lämpimästi vastaan lammilaisten keskuudessa, ja kauppiasta moikkaillaankin kaduilla vastaan tullessa.
– Eräs kalamies tuo minulle aina silloin tällöin itse tekemäänsä savukalaakin tänne kioskille, kertoo Lammilla viihtynyt kauppias asiakkaistaan.
Avajaispäivän juhlaväestä huomaa, että kauppiaasta pidetään. Tervehdykset ovat lämpimiä, ja Hokkanen kiirehtii halaamaan tutuimpia asiakkaitaan. Vaikka päivä on kiireinen, hänellä on aikaa vaihtaa muutama sananenkin heidän kanssaan. Huomaa, että reilun viisi vuotta vuotta Lammilla asuneesta Hokkasesta on tullut monelle hämäläisesti katsottuna lyhyessä ajassa jo hyvin tärkeä ihminen.
Varmasti Hokkasen välittömyys ja hyvä kontakti asiakkaisiinsa on yksi niistä tekijöistä, joiden vuoksi juuri Lammi valikoitui uudistettavien ja hyvin palvelevien R-kioskien joukkoon.
Avajaisjuhlan jälkeen jatkuu Lammilla taas tavallinen ärräarki, tosin siihenkin on valtakunnallisesti tullut viime aikoina iso uudistus, kun R-kioski on alkanut vuokrata myös kausiautoja.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski