Pitäjät Hauho

Vain nimi puuttuu – Hauhon Säästöpankkisäätiön tilat Hauhon keskustassa ovat pääosin täyttyneet

Säästöpankkisäätion tilat Hauholla. Kuva: Maria Ilonen

Hauhon Säästöpankkisäätiö hankki vuosi sitten entiset Oma Säästöpankin tilat Hauhon keskustassa, ja nyt ne ovat päässeet hyvin käyttöön. Tilat ovat pääosin täyttyneet.

– Olemme varsin tyytyväisiä tilanteeseen. Tilan hankkimalla turvaamme myös sen, että muut yritykset pystyvät jatkamaan tiloissaan. Se ajatus oli myös taustalla, säätiön hallituksen puheenjohtaja Jukka Kuivaniemi sanoo.

Kokoushuoneessa järjestetään säätiön omat kokoukset ja se on myös vuokrattavissa. Joitakin kokouksia siellä on jo pidetty.

Säästöpankkisäätion tilat Hauholla. Kuva: Maria Ilonen

Anu Iso-Kokkila Vähänen, Pasi Salmenaho, Jukka Kuivaniemi ja Lea Lahti suunnittelevat avajaisiakin uusiin tiloihin, kunhan korona hellittää. Uutta nimeä Säästöpankkisäätiön tiloille kaivataan. 

 

Oma Säästöpankilla on oma tilansa, missä palvellaan asiakkaita ajanvarauksella kerran viikossa. Paikalla on joko palveluneuvoja Lea Lahti tai palvelupäällikkö Anu Iso-Kokkila-Vähänen.

– Silloin voi hoitaa muita, kuin kassapalveluja. Esimerkiksi laina-asiat ja kaupanvahvistukset onnistuvat, sillä Lea Lahti on nykyään myös kaupanvahvistaja, kertoo Iso-Kokkila-Vähänen.

Asiakkaita palvelupisteellä on riittänyt ja hauholaiset ovat olleet tyytyväisiä, että asioita voi hoitaa edelleen paikan päällä, vaikka pankin konttori lakkautettiinkin. Pankki järjestää myös bussikuljetuksen kerran viikossa Hämeenlinnan konttorille.

– Sillä on käyttäjiä ollut toistaiseksi melko vähän, mutta ei meillä ole sen lakkauttamista tarvetta miettiä. Aika näyttää, onko sille tarvetta, Iso-Kokkila-Vähänen sanoo.

TaksipalveluVisiota pyörittänyt Rami Nieminen vuokrasi sopivan tilaisuuden tullen itselleen päivystystilan.

– Hauholla ei taksiasemaa ole ollut sen jälkeen, kun vanha taksiasema purettiin. Tässä oli hyvät tilat hyvällä paikalla, missä voi lukea sähköposteja ja tehdä muita toimistotöitä, Rami Nieminen sanoo.

Aiemmin Niemisellä ei ollut toimistotilaa. Nieminen vastaa myös pankin asiakaskuljetuksista Hämeenlinnan konttorille. Kyyti lähtee keskiviikkoisin, jos lähtijöitä on vähintään viisi, yhtäkin asiakasta lähdetään viemään kantakaupunkiin joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Jos kyytiin haluaa, on ilmoittauduttava Rami Niemiselle.

Jouni Lehtosen Santramedialla on myös toimistotila Säästöpankkisäätiön tiloissa. Toimistolla Lehtonen on lähes päivittäin tekemässä omia viestintäalan töitään. Lehtonen vastaa myös Säästöpankkisäätiön viestinnästä.

– On oikein hyvä, että Santramedialla on tässä tilat, se on tuonut paljon hyvää yhteistyötä, Jukka Kuivaniemi kiittää.

Lisäksi aulassa on järjestetty jumppaa.

Säästöpankkisäätion tilat Hauholla. Kuva: Maria Ilonen

Säästöpankkisäätiön tilat ovat päässeet käyttöön. Aulassa on jumpattu ja yritykset ovat vuokranneet toimistotilaa. Tiloissa on vuokrattavat etätyöpiste ja kokoushuone sekä Oma Säästöpankin palvelupiste. 

Ainoastaan yksi huone on tiloista tällä hetkellä tyhjillään, ja se toimii vuokrattavana etätyöpisteenä. Tiloihin toivottiin pitäjäläisten taholta kovasti asiamiespostia ja kiinnostuneita toimijoita, jotka olisivat sen ohella harjoittaneet myös muuta liiketoimintaa tiloissa, olisi ollut. Toistaiseksi asiamiespostia ei kuitenkaan vielä saatu Hauholle.

Nyt, kun tiloilla on käyttäjänsä, yhteiselle tilalle halutaan myös nimi. Nimen ideoimiseksi säätiö laittoikin pystyyn nimikilpailun.

– Nimen olisi hyvä olla lyhyt ja ytimekäs, kuvata menneisyyttä ja nykyisyyttä ja liittyä jotenkin säästöpankkiaatteeseen, talokin on nimeltään Säästökulma, Jukka Kuivaniemi ja valtuuskunnan puheenjohtaja Pasi Salmenaho summaavat.

Nimikilpailu julkaistiin sosiaalisessa mediassa ja Keski-Häme-lehdessä. Voittajaehdotuksen tehnyt henkilö palkitaan.

Avajaisetkin oli tarkoitus järjestää, mutta korona siirsi ne myöhempään ajankohtaan. Myös Oma Säästöpankin puolelta on tulossa tilaisuuksia ja koulutuksia, kuten verkkopankinkäyttökoulutusta, kunhan tilanne sen taas sallii.

 

Kuvatekstit

SaastopankkisaationTilat1: Säästöpankkisäätiön tilat ovat päässeet käyttöön. Aulassa on jumpattu ja yritykset ovat vuokranneet toimistotilaa. Tiloissa on vuokrattavat etätyöpiste ja kokoushuone sekä Oma Säästöpankin palvelupiste.

Avajaiset jouduttiin siirtämään tuonnemmaksi koronan takia, mutta nimeä Säästöpankkisäätiön tiloille kaivataan.

 

 

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat