Pitäjät Tuulos

Vanhemmat pääsivät mukaan kouluruokailuun Tuuloksen koululla

Tuuloksen koululla vanhemmat pääsivät lounastamaan yhtä aikaa lastensa kanssa ja näkemään, millaista kouluruokailu ja ruoka ovat tänä päivänä. Kuva: Sirpa Suvanto

Ensimmäisen luokan aloittaneiden oppilaiden vanhemmat pääsivät tutustumaan kouluruokailuun Tuuloksen koululla elokuussa. Päivän tarkoituksena oli tutustuttaa vanhemmat lapsensa ruokailuympäristöön sekä antaa vanhemmille mahdollisuus osallistua kouluruokailuun.

Tekmen tuotantopäällikkö Henna Nuorteva oli myös paikalla ottamassa vanhempia vastaan ja vastaamassa kysymyksiin. Nuorteva kertoo, että Tuuloksen koululla ruokahävikki on todella pieni, vain kuusi prosenttia, kun se on muualla Hämeenlinnassa noin viidentoista prosentin luokkaa.
– Kouluruoka on terveellistä, täysipainoista, ravitsemuksellista ruokaa, jossa otetaan ravitsemussuositukset huomioon. Viikossa on myös yksi kasvisruokapäivä ja se voi olla myös puuropäivä. Uusia ruokia otetaan listalle ja näin opetetaan lapsia maistamaan uusia makuja. Jokainen saa ottaa sen verran kuin haluaa ja jaksaa syödä, Nuorteva kertoo.
Ekaluokkalaisten vanhempia oli päässyt paikalle paljon, ja tunnelma oli leppoisa. Kati Eerola, Elisa Uusi-Heikkilä, Ville Tuomala ja Riku Silpola ruokailivat samassa tilassa lastensa kanssa. Tarjolla oli makeaa salaattia, keitettyjä perunoita, porsasta pohjolaan tapaan ja kasvisvaihtoehto. Lisäksi mausteita sekä perinteinen näkkileipä levitteineen ja juomaksi vettä tai maitoa.
– Oli todella mukava tulla katsomaan ja nähdä lapset niin sanotusti tosi toimissa. Itsellä on täällä eka- ja kolmasluokkalaiset lapset. Ruoka oli hyvää ja omat lapset ainakin tykkäävät kouluruosta. Peruspositiivista palautetta lapsilta yleensä tulee. Myös kotona ollaan pyritty tukemaan kouluruokailumallia. Otetaan sen verran mitä jaksaa syödä, eikä maailma siihen kaadu, jos ei jaksa syödä kaikkea, Riku Silpola kertoo.
Ville Tuomalan mielestä oli kiva tulla katsomaan, millaista kouluruokailu on nykyään.
– Hyvin näytti ruoka maistuvan lapsille. Kouluruoan taso on kyllä parantunut siitä, mitä se oli 1980-luvulla., Ville Tuomala toteaa.
Kati Eerolan ja Elisa Uusi-Heikkilän mielestä oli myös hienoa, että vanhemmille oli järjestetty mahdollisuus tulla katsomaan ja syömään kouluruokaa. Kati Eerolan mielestä ruoka vaikutti hyvältä ja terveelliseltä. Eerolan lapsilta tulee myös positiivista palautetta.
– Kouluruokailu oli positiivinen yllätys, mitä vertaa omaan lapsuuteen. Kiva että on järjestetty tällainen mahdollisuus vanhemmille, Elisa Uusi-Heikkilä toteaa.
Ensimmäisen luokan opettaja Ninna Nuorteva-Turunen oli lasten kanssa syömässä. Hän kertoi, että lapset osaavat ottaa hyvin sen verran kuin jaksavat syödä ja ketään ei pakoteta syömään. Ja aina saa jättää, jos haluaa. Ekaluokkalaisten lautaset olivatkin jo ihan tyhjiä ja Oliver, Aada, Sointu ja Paavo sanoivat lähes yhteen ääneen ruoan olleen hyvää.
Tuuloksen koulun rehtori Antti Lamminpää on pääasiassa tyytyväinen Tekmen ateriapalveluihin
– Ollaan ihan tyytyväisiä, vaikka aina on jotain pientä, mistä on kommentointia. Meillä kannustetaan, että otetaan sen verran kuin syödään, ettei hävikkiä tule. Erikoisruokavaliot otetaan kaikki huomioon ja heille on merkitty omalla nimellä oma annos. Ilokseni huomasin, että vanhempia oli niin paljon ja pääsevät katsomaan konkreettisesti miltä se ruokailu näyttää hetkenä sekä pääsevät maistamaan myös itse kouluruokaa, Antti Lamminpää sanoo.

Kommentoi

Jätä kommentti

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski