Pitäjät Lammi

Vanhojen autojen taikaa

Opel Rekord P1 -59. Kuva: Jari Laakso

Lammilainen autokauppias Jari Laakso on ollut kiinnostunut autoista pikkupojasta lähtien.

– Pikkupoikana pikkuautoja ja isona poikana isoja autoja, Jari Laakso naurahtaa.

– Kaikki vanhat autot ovat kiehtoneet. Autot ja niiden rassaaminen on aina kuulunut elämään.

Laakso kertoo saaneensa ammattinsa kautta paljon kontakteja ihmisiin, joilla on vanhoja autoja.

– Autoja on lukuisien vuosien aikana ollut, ja niitä on hankittu ja myyty. Monesti autot tulevat minulle kavereiden kautta, tai kaveri vihjaa, että jossakin on myytävänä joku auto ja kysyy, että kiinnostaako, Laakso kertoo.

– Usein joku on tarjonnut ja netistähän niitä löytää. Montaa autoa en ole hakemalla hakenut ja etsinyt jotain tietyn merkkistä autoa. En ole mihinkään varsinaisesti erikoistunut. Itsellä on nuo amerikkalaiset autot, millä ajan eniten kesällä, Laakso kertoo.

– En varsinaisesti entisöi autoja, en ole sellainen rakentaja. Tykkään, että autoja tulee ja laitatan niitä käyttökuntoon, että saan ne katsastettua, ja että niillä voi ajaa. Minulla ei ole aika riittänyt tähän elämään mennessä koskaan ruveta tekemään mitään projektia alusta loppuun. Olen ostanut valmiiksi entisöityjä ja alkuperäiskuntosia autoja.

Jari Laakso sanoo, että hän ei varsinaisesti käy missään näyttelyhalleissa, mutta hän käy tapahtumissa, joissa kaikki autot ovat esillä, eli vierailijoidenkin autot ovat harrastajien autojen vieressä, joten ne ovat yhtä lailla näytillä.

– Autot ovat minulla enemmän ajamista varten ja itseäni varten, en jaksa sillä tavalla puunata, että jaksaisi viedä jonnekin messuhallin lattialle ja somistaa osaston ympärille.

Jari Laakson vanhoja autoja:
Opel Rekord P1 -59
Vauxhall Victoria -61
Renault Dauphine Gordini R -64
Buick Electra -70
Opel Manta -73
Chevrolet Impala Custom Coupe –73

Kirjoittajat: Niklas Mäyrä, Konsta Pimiä, Pyry Vuorinen

Artikkeli on alunperin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 46, joka ilmestyi torstaina 14.11. Se on digilehtenä vapaasti kaikkien luettavissa, tervetuloa tutustumaan! Digilehdessä on myös lisää kuvia Jari Laakson upeista vanhoista autoista.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski