Pitäjät Hauho

Vanhusten hoito toimii hyvin Koivukodossa 

Irene Alastalo, Jaana Rantti sekä Veikko Viitanen kertovat kaikki viihtyvänsä Hauhon Koivukodossa. Kuva: Mikael Grundström 

Vanhustenhoito on Hauholla hyvällä mallilla. Palvelutalo Koivukodon asukkaat sekä hoitajat viihtyvät hyvin.

– Päivämme palvelutalolla kuluvat saman aikataulun mukaan. Aamumme alkaa aamupesuilla. Päivän mittaan ravitsemme asukkaita ja vietämme heidän kanssaan aikaa. Annamme toki myös kaikille lääkkeet, silloin kuin niiden aika on, Koivukodon hoitaja Jaana Rantti kertoo.  Hän on työskennellyt lähihoitajana kaksi vuotta ja pitää työstänsä paljon.

– Saan työstäni todella paljon irti, hän iloitsee.

– Uutiset vanhainkotien huonoista hoidosta eivät vaikuta työskentelyymme. Tietenkin siitä tulee paha mieli, mutta ei se ihan isku kasvoille ole. Täällä kuitenkin hoidetaan asukkaita sydämellä! Rantti hymyilee.

– Uutisoinnin takia ei kuitenkaan ole tullut paineita työhön, kyllähän varmaan apukäsiä haluttaisiin joka työpaikassa, Rantti vielä pohtii.

Palvelutalossa on myös monia tyytyväisiä asukkaita.

– Olen ensimmäistä kertaa näin hyvässä paikassa, Irene Alastalo kertoo iloisena. Myös Veikko Viitanen on tyytyväinen hoitoon sekä oloihin, vaikka onkin ollut Hauhon palvelutalolla vasta vähän aikaa.

– Täällä keskustellaan monista asioista. Hyvä täällä on olla, Viitanen miettii.

Asukkaiden mielestä Hauhon palvelutalolla saadaan hoitajilta seuraa tarpeeksi. Myös palvelutalon kotiruoka maistuu myös.

– Sitä saa tarpeeksi, eikä jää kyllä nälkä, kertovat Alastalo ja Viitanen.

– Ulos pääseminen on sään mukaista, ei sinne sateella mennä. Toki nyt, kun mennään kevättä kohti, tekee ulos mieli aina enemmän, Alastalo toteaa.

– Minä pystyn itse ulos menemään, mutta siellä on ollut niin liukasta, ettei oikein ole ulos uskaltanut mennä, ettei vaan tule sairaampana takaisin, Viitanen naurahtaa.

– Minä olen niitä ihmisiä, että tykkään olla aina välillä yksin, kertoo Alastalo.

– Minäkin tykkään olla välillä yksin, mutta kyllä minä sitä seuraa vaadin, Viitanen puhuu.

– Palvelutalolla on joitain asukkaita, joilla ei käy ollenkaan vieraita. On myös niitä, joilla vieraita käy paljon, hoitaja Rantti kertoo.

Alastalon mukaan palvelutalolla ei käy epämukavia vieraita ollenkaan.

– Kotiin tekee aina mieli, mutta siihen ei ole mahdollisuutta ennen kuin jalka kantaa ja lääkäriltä saa luvan, Alastalo selittää.

– Olen täällä mielelläni niin pitkään, kun minua täällä pidetään. Täällä kun on silmänruokaakin, minä pidän kauniista naisista, Viitanen naurahtaa.

Kirjoittajat:
Mikael Grundström
Sanni Heikkilä
Oona Jokiranta
Mira Ylöstalo

Artikkeli on alunperin julkaistu 25.4.2019 Keski-Hämeen koululaisnumerossa, jonka uutiset ovat kirjoittaneet Hauhon Yhtenäiskoulun 8.-luokkalaiset.

 

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski