Pitäjät Hauho

Veden viljan siunauksessa luonto on lähellä

Lauantaina 26.5 Hauholla Vihavuodessa kokoonnuttiin jo seitsemännen kerran siunaamaan kalastuskauden alku luonnon ääressä. Paikalla oli Hauhon seurakunnasta Katja Verho ja Taina Kujanen pitämässä pientä hartaushetkeä Vihavuoden kosken rannalla. Tilaisuus keräsi 35 osallistujaa ja sääkin oli suotuisa tilaisuutta seuraamaan tulleille.

Vihavuoden pitäjän Mona Iso-Mustajärven mukaan ajatus lähti alun perin vastaavanlaisista toukosiunauksista. Iso-Mustajärvi halusi keksiä jotain uutta Vihavuoteen, joten syntyi idea veden viljan siunauksesta.
– Olin miettinyt ideaa jo pitkään, ja kerran uskalsin ehdottaa ajatusta Hauhon kirkkoherralle. He tykästyivät heti seurakunnassa myös ideaan, ja siitä lähti tämä vuosittainen perinne. Tapahtuma on ainutlaatuinen, enkä tiedä että muualla vietettäisiin vastaavanlaista hartaushetkeä.

Luonto puhuttelee ihmisiä

Hauhon seurakunnan seurakuntapastori Katja Verho oli pitämässä tilaisuutta nyt toista kertaa. Ohjelmassa oli perinteisesti raamatuntekstien lukua, virsiä, lauluja ja rukouksia. Tilaisuudessa on kyse kalastuskauden avauksesta, ja samalla sen siunauksesta.

– Ideana on että kiitetään kaikesta hyvästä. Tämä on tällainen pieni hartaushetki luonnon äärellä, jossa ympäröivä luonto julistaa omaa saarnaansa. Veden viljan siunauksessa kiitos on isossa osassa luonnon ja luomakunnan välillä.
Tilaisuus vietetään aina veden äärellä Vihavuoden koskikahvion rannassa, ja luonto onkin vahvasti läsnä hartaushetkessä.
– Viime vuonna eräs osallistuja kertoi minulle vaikuttavasta hetkestä, jossa puheeni aikana sorsarivistö ui koskessa takanani. Se oli hänelle hieno hetki.
Verho kertoo, että Raamatussakin on paljon kalastukseen liittyviä viittauksia, sekä kertomuksia, joissa kalastaminen on suuressa osassa, joten veden viljan siunaus ei ole mitenkään erikoinen perinne.
– Tämä on oikein mukava perinne, ja seurakunta jalkautuu mielellään tapaamaan ihmisiä.
Iso-Mustajärven mukaan tapahtumaan osallistuu joka vuosi enemmän kaikenikäistä väkeä. Sateen sattuessa tilaisuus on järjestetty terassilla, eikä silloinkaan sade ole estänyt ihmisiä saapumasta paikalle. Keväinen perinne siis jatkuu myös ensi vuonna.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi, Säästö-Karit
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski