Pitäjät Lammi

Vilja harrastaa juoksua hyvinvointinsa takia

Vilja Suntiala suosittelee lenkkeilyn harrastajille hengittäviä treenivaatteita ja hyviä kenkiä. Kuva: Abdullah Jani

– Harrastan juoksua oman hyvinvointini takia, kertoo Vilja Suntiala (16). – Aloitin juoksun noin vuosi sitten, koska tarvitsin lisää tekemistä, kun salibandyurani loppui, Vilja sanoo.

Vilja harrastaa juoksua kuusi kertaa viikossa, joista viisi kertaa on omatoimisia harjoituksia ja kerran Janakkalassa ohjattu harjoitus Janakkalan Janan seurassa. Viljan mielestä hyviä puolia tässä harrastuksessa on se, että kunto kehittyy, kuuluu seuraan ja saa uusia kavereita. Eikä juoksussa tarvitse jännittää, pääseekö kilpailemaan, koska aina pääsee.

– Juoksussa tarvittavien vaatteiden pitää olla hengittäviä, koska juoksussa tulee hiki helposti ja juoksussa kannattaa käyttää hyviä kenkiä, Vilja sanoo. Hän käyttää urheiluun soveltuvia paitoja ja housuja sekä pitää juomapullon aina mukana.

– Minullakin meni melkein kolmet kengät vuodessa, kenkiä ja pohjallisia kuluu, Vilja kertoo. Tästä kaikesta huolimatta juokseminen on kuitenkin hänen mielestään halpa harrastus.

– Huonoja puolia on, että juoksuun kuluu paljon aikaa ja se rikkoo jalkoja. Voi tulla esimerkiksi nilkkaongelmia.

Viljalla ei ole haluja osallistua maratoniin, mutta hänen mielestään on hyvä käydä juoksemassa maastojuoksun Suomen-mestaruuskilpailuissa, jotka järjestetään vuosittain. Tänä vuonna SM-kilpailut järjestettiin toukokuussa Kiipulassa.

Juoksua suositellaan ihmisille, joilla on halua ja tahtoa, koska juoksu vaatii paljon aikaa ja sitoutumista.

– Juoksua kannattaa ryhtyä harrastamaan, jos haluaa kehittää omaa kuntoa. Juoksussa on erikseen harraste- ja kilpailuryhmiä, Vilja kertoo.

Kirjoittaja: Lotta Mehtovuori

Tämä artikkeli on alunperin julkaistu Keski-Hämeen koululaisnumerossa 14.11.2019. Voit lukea sitä veloituksetta Keski-Hämeen digilehdestä.

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski