Pitäjät Lammi

Vuoden ensimmäinen vauva Evolle

Lammin ensimmäinen vauva vuonna 2021 syntyi Ella Korkeakosken ja Kalle Taavilan perheeseen 19.1. aamulla kello 8.22.

Lammin ja Tuuloksen alueen vuoden 2021 ensimmäinen vauva syntyi Ella Korkekoskelle ja Kalle Taavilalle 19.1.2021.

Lammin ja Tuuloksen alueen vuoden 2021 ensimmäistä vauvaa saatiin odottaa tammikuun puolenvälin yli, kun Ella Korkeakosken ja Kalle Taavilan tyttövauva saapui vauhdilla maailmaan 19.1., neljä päivää ennen laskettua aikaa. Painoa hänellä oli syntyessään 3445 grammaa ja pituutta 47cm. Kymmenen päivää syntymänsä jälkeen Urpu-työnimellä kutsuttu tulokas nukkuu tyytyväisenä syömisen jälkeen, eikä anna haastatteluhetken juuri uniaan häiritä.

– Kaikki on mennyt hyvin, hän syö hyvin ja nukkuu paljon. Eilen oli oikeastaan ensimmäinen päivä, kun hän oli vähän pidempiä aikoja hereillä. Kaikin puolin hän vaikuttaa rauhalliselta, kertoo Ella Korkeakoski.

Evolta matkaa Kanta-Hämeen keskussairaalaan tulee lähes viisikymmentä kilometriä ja ylimääräistä aikaa sairaalassa ei ehditty viettää.

– Yhtään myöhemmin ei olisi voitu lähteä, sillä tyttö tuli maailmaan puolen tunnin kuluttua siitä, kun pääsimme synnytysosastolle, Korkeakoski sanoo.

Äiti ja vauva pääsivät pian myös pois sairaalasta. Vauvan synnyttyä aamulla kello 8.22 he pääsivät kotiin jo samana iltana, sillä molemmilla oli kaikki hyvin. Korona -rajoitusten takia vierailijoita ei sairaalaan otettu, ainoastaan puoliso tai muu tukihenkilö sai olla paikalla. Edes puolitoistavuotias Oiva-veli ei päässyt paikalle.

Perheonnea Evolla. Kuva: Maria Ilonen

Elämä uuden tulokkaan kanssa on sujunut hyvin Ella Korkeakosken ja Kalle Taavilan perheessä. Puolitoistavuotias isoveli Oiva on ihastellut pikkusiskoa.

Oiva odotti vanhempia ja pikkusiskoa kotona Kalle Taavilan siskon ja tämän avopuolison hoidossa.

– Kyllä Oiva ihastelee pikkusiskoa ja sanoo ”vauva”, mutta muuten hän puhuu vielä lähinnä tavuilla. Vähän enemmän hänkin nyt tietysti vaatii meiltä huomiota, vanhemmat kertovat.

Uusi tulokas on onneksi varsin tyytyväinen oloonsa, eikä siitä hätkähdä, jos joutuu hetkeksi äidin sylistä pois.

– Pystyn sitten huomioimaan tuota esikoistakin, Ella Korkeakoski sanoo.

Kalle Taavila toimii metsuri -yrittäjänä ja on ollut pari viikkoa kotona vauvan syntymän jälkeen. Hänen palatessaan töihin Ella Korkeakoski arvelee arjen lähtevän hyvin käymään kahden lapsen kanssa. Koronarajoitukset eivät vauva-arkeen tule juuri vaikuttamaan, sillä suunnitelmissa ovat lähinnä vaunulenkit uuden tulokkaan kanssa. Juuri edellisenä päivänä  perheen pienin oli päässytkin jo hieman tutustumaan ulkoilmaan.

Kuusi vuotta Lammilla asunut Ella Korkeakoski on kotoisin alun perin Tampereelta, ja siellä hänellä ovat meneillään kauppatieteen opinnot.

– Opintoja on tarkoitus jatkaa sitten, kun Oiva menee hoitoon. Minullehan sopii hyvin, vaikka kaikki opinnot olisivat etänä, niin vauvakaan ei silloin häiritse muita opiskelijoita, Korkeakoski sanoo.

Kalle Taavila on kotoisin Evolta, kotitalo sijaitsee tien toisella puolella 150:n metrin päässä. Siellä asuvat isovanhemmat ovat lähellä, jos lapsenhoitoapua tarvitaan. Vielä tulokkaalle ei ole varsinaisesti mietitty nimeä. Vanhemmat kertovat jo odotusaikana joitakin nimiä pyöritelleensä, mutta mitään ei ole vielä päätetty.

Kotikylällä ei asu juurikaan Taavilan ja Korkeakosken lasten ikäisiä muita lapsia, mutta pariskunnan kaveripiirissä niitä löytyy.

– Meidän kaveripiirissämme ei ole ainakaan näkynyt mitään syntyvyyden laskua, viime vuonnakin syntyi neljä vauvaa, he kertovat.

 

 

 

 

 

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Irtonumerot

Keski-Hämeen irtonumeroita myyvät:
Hauholla: S-market Hauho
Lammilla: Keski-Hämeen toimisto, K-Market Mallas, R-kioski, S-market Lammi
Tuuloksessa: S-market Tuulos
Hämeenkoskella: Sale Hämeenkoski