Pitäjät Urheilu Hämeenkoski

Yhteisötila avattiin Hämeenkoskella

Marko Peltola (vas.) ja Tero Järvinen. Kuva: Maria Ilonen

Biljardijoukkue remontoi itselleen pelitilat peliluolan mentyä alta ja tarjoaa kokoontumistilan myös pitäjän nuorille.

Tyhjänä olleet tilat Keskustie 20:ssä ovat kokeneet muodonmuutoksen ja päässeet käyttöön, kun biljardin harrastajat ovat remontoineet ne pelitilakseen sekä myös yhteisölliseen käyttöön. Pelitilan tarve tuli alkuvuodesta, kun paikallinen baari, missä pelit oli aiemmin pelattu, laittoi ovet säppiin, eikä pelipaikkaa näin ollen enää omassa pitäjässä ollut. Porukka päätti hommata omat tilat ja perustaa myös yhdistyksen tilan pyörittämistä varten. 15.5. perustettiin SC KoPo Hämeenkoski ja puheenjohtajaksi valittiin Marko Peltola. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä kymmenen.

Tilaa on laitettu pikkuhiljaa talkoovoimin kuntoon helmikuun alusta alkaen ja avajaisia vietettiin elokuun puolessa välissä kahvittelun ja makkaranpaiston merkeissä. Työt on tehty talkoovoimin ja niin paikallisilta kuin vähän kauempaakin olevilta yrityksiltä on saatu kiitettävästi tukea.

– Kaikki ovat lähteneet hyvin mukaan. Mikään paikka, mistä on kysytty, ei ole sanonut ei. Lisäksi meillä on ollut omassa porukassa esimerkiksi rakennusalan ammattilaisia, joten kaikkea ei ole tarvinnut ostaa kaupan tiskiltä, porukka kertoo.

SC KoPon kerhotila. Kuva: Maria Ilonen

Keskustie 20:n tilat olivat tyhjillään, kunnes SC KoPo vuokrasi ne ja remontoi ne omaan käyttöönsä ja yhteisölliseksi pelitilaksi.

Avajaispäivänä oltiin tyytyväisiä tiloihin, vaikka tekemistä vielä riittääkin. Myös paikan päällä käyneet kehuivat hyvältä näyttävän. Tavaroita ja kalusteita on tuotu sillä periaatteella, että jokainen tuo, mitä itseltä löytyy. Keskiössä sijaitseva biljardipöytä hankittiin yhdeltä jäseneltä osamaksulla. Lisäksi tiloista löytyvät pingispöytä, dartstaulu ja pelisimulaattori.

Koska tilasta haluttiin tehdä nimenomaan yhteisöllinen tila, päätettiin yhdistyksessä tarjota mahdollisuus myös nuorille viettää aikaa tiloissa.

– Ajateltiin, ettemme me itsekään täällä ihan 24/7 ole, niin voimme tarjota muillekin mahdollisuuden tilojen käyttöön, kun ei täällä liialti ole nuorillekaan tekemistä. Tällä hetkellä tilat ovat nuorten, noin 13–17 -vuotiaiden käytössä maanantaisin kello 18–21. Nyt kahtena maanantaina on kumpanakin käynyt kymmenisen henkeä, ja he ovat viihtyneet hyvin, sanoo Marko Peltola tyytyväisenä, että nuoret ovat löytäneet paikan.

Harrastajista koostuva Hämeenkosken seitsemänhenkinen biljardijoukkue on kilpaillut Pelika Biljardiliigassa ja menestystäkin on tullut mitalisijojen muodossa. Liigaa pelataan ympäri Suomen. Uusien tilojen myötä on epävarmaa, voidaanko liigaan edelleen osallistua.

– Liigassa pelataan Pelikan toimittamilla omilla pöydillä, joita on nimenomaan baareissa. On vielä epävarmaa, voimmeko siihen omalla pöydällä osallistua. On kuitenkin olemassa myös muita liigoja, Marko Peltola sanoo luottavaisena siitä, että kilpailemaan päästään jatkossakin.

Viimeinen liigapeli pelattiin paikallisessa baarissa, jossa pelattiin viimeiset kolme kautta, vielä tämän vuoden puolella, kun omistaja avasi ovet vielä kerran joukkueelle sitä varten, vaikka paikka olikin jo virallisesti suljettu.

Marko Peltola. Kuva: Maria Ilonen

Biljardipöydän lisäksi SC KoPon tiloissa Hämeenkosken keskustassa on dartstaulu, pingispöytä ja pelisimulaattori. Marko Peltola on tyytyväinen, että myös nuoret ovat jo löytäneet paikan.

Biljardin yhdeksi vetovoimatekijäksi Marko Peltola nimeää nimenoman sosiaalisuuden ja yhteisöllisyyden. Vaikka ei ihan täysipäiväisesti, niin paljon aikaa tiloissa tullaan varmasti viettämään. Yhdistyksen jäsenillä on tiloihin vapaa käyttöoikeus ja porukalla tullaan varmasti pelaamaan silloin tällöin.

– Olenkin sanonut, että jos en ole kotona, niin tältä minut löytää, naurahtaa yhdistyksen jäsen Tero Järvinen.

Mainoksia

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat