Mainoksia

Mainossisältö

Sosiaalisessa mediassa

TV-ohjelmat

Tietosuojaseloste

Hämeen Paikallismedia Oy:n tietoseloste

Hämeen Paikallismedia Oy on sitoutunut suojelemaan yksilön oikeuksia ja pitämään henkilötiedot turvassa. Tässä tietosuojaselsoteessa kuvataan, miten Hämeen Paikallismedia ja sen lehdet Keski-Häme ja Hämeenkulma sekä niiden verkko- ja mobiilipalvelut keräävät, käyttävät, säilyttävät ja suojaavat henkilötietoja.

Hämeen paikallismedia oY on rekisterinpitäjä. Tilaaja- ja ilmoittajarekisterin ylläpitäjä on Jaicom Oy, jonka Kayak Atlas -tietojärjestelmää käytämme. Jaicom Oy on median tilaaja- ja ilmoitusjärjestelmiin erikoistunut oululainen yhtiö, joka on sitoutunut tietosuojalakien noudattamiseen.

Mitä henkilötietoja kerätään ja miten

Yksityisasiakkaalta kerättäviä ja tallennettavia tietoja ovat etu- ja sukunimi, henkilötunnus, lähiosoite, postinumero, postitoimipaikka, yhteyshenkilön etu- ja sukunimi, puhelinnumero, sähköposti sekä kaikki tuotteiden ja palveluiden tilaamisesta ja maksamisesta kertyvät tiedot.
Asiakkuutta koskevat tiedot saadaan asiakassuhteen syntyessä palvelun tai tuotteen tilaajalta ja asiakkaan rekisterinpitäjälle tekemistä muutosilmoituksista sekä julkisista numero- ja yhteystietopalveluista.

Miten Hämeen Paikallismedia käyttää henkilötietoja

Tietoja käytetään asiakassuhteen hoitoon liittyvissä asioissa, asiakasyhteydenpidossa ja markkinoinnissa sekä palvelun käytöstä ja tuotteiden tilaamisesta aiheutuvien tuote- ja palvelumaksujen laskutusta varten. Tietoja käytetään myös Hämeen Paikallismedian omaan suoramarkkinointiin, ellei asiakas ole suoramarkkinointia kieltänyt. Hämeen Paikallismedia Oy käyttää rekisteriin asiakassuhteen aikana kertyneitä tietoja tuote- ja palvelutarjonnan suunnitteluun sekä tarjonnan kohdistamiseen.

Mihin Hämeen Paikallismedia luovuuttaa henkilötietoja

Keski-Hämeen tilaajien nimi- ja osoitetiedot luovutetaan painotalo Lehtisepät Oy:lle viikoittain tiedostomuodossa lehden postitusta varten. Luovutettavat tiedot ova samat, mitkä näkyvät lehden saajan osoitekentässä lehdessä. Lehtisepät Oy on mediakonserni Keskisuomalaiseen kuuluva painolaitos, joka toimii tietosuojalakien ja tietojen salassapitosopimuksen mukaisesti käsitellessään nimi- ja osoitetietoja.
Henkilötietoja voidaa luovuttaa perintätoimisto Visma Duetto Oy:lle asian käsittelyn yhteydessä ja täytäntöönpanotoimenpiteitä varten. Visma Duetto Oy toimii tietosuojalakien mukaisesti. Henkilön luotto- tai muita tietoja ei muuten luovuteta ulkopuolisille. Tietoja ei luovuteta myöskään Euroopan Unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.
Hämeen Paikallismedia Oy ei luovuta rekisteritietoja minkään muun tahon suoramarkkinointiin tai siihenrinnastettavaan tarkoitukseen.

Miten Hämeen Paikallismedia suojaa henkilötietoja

Asiakastietojen suojaaminen on Hämeen Paikallismedialle erityisen tärkeää. Meillä on käytössä omaan henkilöstöön, tietotekniikkaan ja tässä tietosuojaselosteessa mainittuihin yhteistyökumppaneihin liittyen turvallisuusmenettelyt, joilla suojaamme kaikkia hallussamme olevia tietoja niiden katoamisen, väärinkäytön, luvattoman käytön, luovuttamisen, muutosten ja tuhoamisen varalle.

Rekisteröidyn oikeudet

Hämeen Paikallismedian rekistereissä olevalla asiakkaalla on oikeus saada tietoonsa hallussamme olevat henkiötietonsa. Asiakkaalla on oikeus pyytää korjausta virheellisiin tai puutteellisiin tietoihinsa sekä oikeus pyytää tietojen poistamista, jos tietojen säilyttämiselle ei ole hyväksyttävää syytä, esimerkiksi voimassa olevaa tai päättynyttä asiakkuutta, tai kyse on alaikäisen henkiötiedoista.

Evästeet ja muu verkkoteknologia

Hämeen Paikallismedia voi kerätä, käsitellä ja analysoida verkkosivustojensa käyttöön liittyviä tietoja. Voimme käyttää evästeitä ja muuta teknologiaa markkinointitoimien ja asiakaskokemusten kehittämiseksi.

Kommentit

Kun sivuston käyttäjät jättävät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Kun vierailijat jättävät kommentin tälle sivustolle keräämme tiedon, joka on näkyvissä kommentointikentissä, IP-osoitteen sekä selaimen versioon liittyvät tiedot. Sähköpostiosoitteesta luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään onko kommentoija palvelun käyttäjä. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Vierailijoiden kommentteja saatetaan tarkistaa automatisoidun roskapostiestopalvelun kautta.

Media

Mikäli lataat kuvia tälle sivustolle, sinun tulee välttää sellaisten kuvien lataamista, joissa on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on.

Evästeet

Jos jätät kommentin sivustolle, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua.

Mikäli sinulla on tili ja kirjaudut sivustolle asetamme väliaikaisen evästeen, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan.

Kun kirjaudut sisään, asetamme useita evästeitä, jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan kahden vuorokauden kuluessa, näyttöasetuksiin liittyvät evästeet poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi videoita, kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seurantaevästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Henkilötietojen säilyttäminen

Hämeen Paikallismedia säilyttää henkiötietoja niin kauan kuin niitä tarvitaan siihen tarkoitukseen, mihin niitä on kerätty tai niin kauan kuin laki ja säännökset niin edellyttävät. Maksuihin liittyvien vaatimusten ja velvoitteiden vuoksi tietoja voidaan säilyttää viisi vuotta liikesuhteen päättymisestä ja kirjanpitosäädösten vuoksi kymmeneen vuoteen asti sopimuksen päättymisestä.

Mikäli jätät kommentin verkkosivullamme, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä seuraavat kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne moderointijonossa.

Muutokset tietosuojaselosteeseen

Parannamme ja kehitämme palveluitamme, tuotteitamme ja verkkosivustoamme jatkuvasti, joten tietosuojaselosteeseen saatetaan tehdä ajoittain muutoksia. Annamme muutoksista selkeän ilmioituksen, kun se on asiakasinformaation kannalta tarpeen tai sovellettava laki niin edellyttää.

Yhteydenotto

Tietosuojaselostetta, tietsuojaa tai omia tietoja koskevia kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla asiakaspalvelu@keski-hame.fi tai asiakaspalvelu@ehl.fi tai postitse osoitteeseen Hämeen Paikallismedia Oy, Mommilantie 3, 16900 Lammi.
Tietosuoja-asioissa on mahdollista ottaa yhteyttä myös tietosuojaviranomaiseen.

Verkkosivustomme osoite on: http://www.keski-hame.fi.